Българската Полина Трифонова отпадна във втория кръг на олимпийския турнир

...
Българската Полина Трифонова отпадна във втория кръг на олимпийския турнир
Коментари Харесай

Жалко! Полина Трифонова се опита, но китайка сложи край на участието ѝ в Токио

Българската Полина Трифонова отпадна във втория кръг на олимпийския шампионат по тенис на маса в Токио. 29-годишната Трифонова, която е дебютантка на Олимпиада, загуби от представителката на Монако Сяосин Ян с 1:4 (3:11, 11:6, 5:11, 4:11, 0:11).

Двете си размениха по един гейм първоначално, само че последователно 33-годишната китайка Ян подвигна оборотите и пое самодейността. Четвъртата от Европейските игри в Минск 2019 поведе с 6:0 точки и взе елементарно третата част, в четвъртата още веднъж дръпна рано с 5:2 и нямаше особени проблеми да я затвори на 4 точки.

Това наподобява пречупи нашата сънародничка, която се съобщи в петия гейм, когато даже не съумя да вземе нито едно разиграване.

„ Беше ми мъчно да се настроя към доста комплицираната игра на тази представителка на Монако, която в действителност е китайка, а те са най-хубавите в нашия спорт. Като се замисля против такава състезателка е добре да вземеш и гейм. Това е ситуацията. Не ми е прелестно, че по този начин се случиха нещата. Гледам позитивните неща, съумях да стигна до топ 32 “, съобщи Трифонова пред Българска национална телевизия след дуела.

„ Би било по-добре да бях играла с тази китайка за първи път на различен шампионат, а не напряко тук. Когато заминавах се надявах да печеля най-малко един мач тук, а аз взех два. Ако ми се беше паднала друга съперничка, може би щеше да е друго. Сега виждам към Париж 2024. Искам да вземам участие на още една олимпиада. Като се върна у дома ще си умря малко и ще продължа напред “, сподели още българката.

Полина Трифонова е едвам третият български представител в тениса на маса в историята на олимпийските игри след Даниела Гергелчева (Сеул 1988 и Барселона 1992) и Мариано Луков (Сеул 1988).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР