Българската национална телевизия ще излъчи ексклузивно финалния турнир на АТР

...
Българската национална телевизия ще излъчи ексклузивно финалния турнир на АТР
Коментари Харесай

Гледайте на живо по БНТ 1 и БНТ HD финала на Григор Димитров в Лондон

Българската национална телевизия ще излъчи извънредно финалния шампионат на АТР в Лондон със съдействието на Мтел, на който взе участие най-хубавият ни български тенисист Григор Димитров. Двубоят сред Григор Димитров и белгиецът Давид Гофен стартира в 20:10 часа. На " 02 сцена " двамата ще излязат в спор за най-големия трофей в тениса отвън Големия шлем.

Гледайте директното включване от Лондон по Българска национална телевизия 1 и Българска национална телевизия HD незабавно след късата емисията на " По света и у нас ".


Димитров и Гофен ще се изправят един против различен единствено четири дни откакто се срещнаха в груповата фаза във финалите на АТП, а Григор победи с 6:0 6:2.

Димитров може да стане първият дебютант, който печели шампионата на осемте най-хубави, от испанеца Алекс Кореча през 1998 година Българинът остава непобеден от началото на конкуренцията, а в сряда реализира извънредно безапелационна победа против Гофен - 6:0, 6:2.

Двамата обаче чакат напълно друг дуел през днешния ден. Гофен съумя бързо да се възвърне от тежката загуба и реализира две впечатляващи победи. Той разруши международния №4 Доминик Тийм в пряк мач за класиране на полуфиналите - 6:1, 6:4 за 71 минути, а по-късно шокира рекордьора по трофеи в шампионата Роджър Федерер след впечатляващ поврат.

Димитров и Гофен ще изиграят шестия си дуел на равнище " АТП " и пети през 2017. Българинът е спечелил четири от досегашните им срещи. Единствената победа на белгиеца пристигна в четвъртфиналите на шампионата в Ротердам през февруари - 6:4, 1:6, 6:3.

Седмица по-рано Димитров победи Гофен със 7:5, 6:4, с цел да завоюва купата в София. Другата им среща през сезона беше в четвъртфиналите на Australian Open, когато българският тенисист се наложи с безапелационното 6:3, 6:2, 6:4.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР