Българската народна банка и Комисията за финансов надзор, в съответствие

...
Българската народна банка и Комисията за финансов надзор, в съответствие
Коментари Харесай

КЗП, КЗК, НАП и МВР ще санкционират за злоупотреби с еврото

Българската национална банка и Комисията за финансов контрол, в сходство с пълномощията им, ще реализират надзор за съблюдаване условията по въвеждането на еврото у нас от поднадзорните им лица – банки, застрахователни и пенсионни сдружения и други. Това четем в информативен материал “Въпроси и отговори за еврото ”, оповестен в уеб страницата на Българска народна банка. 

Основни органи по повод контрола и санкционирането на злоупотребите от страна на търговците, свързани с въвеждането на еврото, ще бъдат: Комисията за отбрана на потребителите (КЗП), Комисията за защита на конкуренцията, Националната организация за приходите (НАП) и бранш „ Икономическа полиция “ към Министерство на вътрешните работи. Всеки жител ще има право да подаде сигнал за нарушавания до КЗП или до съответния надзорен орган.

Търговците, които съзнателно нарушават разпоредбите за превръщане или закръгляване, ще бъдат глобени според настоящото законодателство.

Сигналите ще могат да се подават посредством интернет страницата на Комисията за отбрана на потребителите, на страницата за еврото, както и посредством безплатната телефонна линия за еврото, която ще бъде открита 6 месеца преди датата на въвеждане на еврото.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР