Българската компания вече е част от програмата Hub:raum на немския

...
Българската компания вече е част от програмата Hub:raum на немския
Коментари Харесай

Алтерко Роботикс разработва IoT иновации съвместно с Deutsche Telekom

Българската компания към този момент е част от програмата Hub:raum на немския телеком и неотдавна взе присъединяване в уъркшопа LTE-M Prototyping
Алтерко Роботикс стана част от Hub:raum – програмата на Deutsche Telekom за разработка на нововъведения в партньорство със стартъпи. Българската IoT компания бе определена измежду стотици претенденти от целия свят, предлагащи решения и артикули за внедряване в LTE-M мрежа.

На втори стадий, Алтерко Роботикс взе присъединяване и в уъркшопа LTE-M Prototyping , където показа новаторски концепции и решения в продуктовите категории: Wearables и Умен дом, дружно с още 23 компании. Идеите и решенията, които българската компания презентира по време на събитието, впечатлиха всички присъстващи. В резултат, компанията продължава напред оттатък прототипите, към по-нататъшно осъществяване на концепциите си в партньорство с немския телеком.
С ъвместно с Deutsche Telekom и под тяхно управление и поддръжка, Алтерко Роботикс ще работи върху създаването на умни LTE тракинг устройства MyKi , както и върху продуктова линия за интелигентен дом Shelly Smart Home , ползваща NB IoT.
„ Присъединяването ни като сътрудник към програмата Hub:raum на Deutsche Telekom е доказателство за правилността на нашата тактика за разработка на IoT нововъведения. Същевременно това е чудесна опция за развиване и основаване на нови решения и артикули, за да създадем живота на хората по-лесен и безвреден – разяснява Димитър Димитров, основен изпълнителен шеф на Алтерко Роботикс. Изключително сме щастливи и признателни на Deutsche Telekom за гласуваното доверие и опцията да работим дружно върху създаването на потребителски решения за LTE-M мрежа. “  
Hub:raum – новаторски хрумвания от целия свят
Основана през 2012 година от водещата телекомуникационна компания Deutsche Telekom, програмата Hub:raum се организира за изследване и разработка на новаторски решения и артикули в областта на IoT (https://www.hubraum.com/). Тя таргетира IT стартъпи и млади компании от целия свят.

Казано в резюме, Hub:raum е софтуерният развъдник на Deutsche Telekom. Замислена като партньорство сред стартъп компании и немския телеком, програмата Hub:raum се стреми да даде поддръжка и подтик на нововъведенията и да открива нови бизнес благоприятни условия и за двете страни: стартъп фирмите печелят финансова поддръжка, както и достъп до софтуерните запаси, клиентите и познанията на Deutsche Telekom, до момента в който телекомът се възползва от новите бизнес благоприятни условия, които новаторските хрумвания на стартъп компаниите откриват пред него.

Преди седмица Hub:raum бе хазаин и на уъркшопа LTE-M Prototyping, където повече от 100 души (включително бизнесмени, ментори, инженери, членове на програмния екип и специалисти от T-Mobile) работиха дружно за различаване, обмисляне и основаване на прототипи и създаване на потребителски решения за LTE-M мрежа, обезпечена от Deutsche Telekom AG. Уъркшопът даде и неповторима опция за струпване на скъп опит по отношение на въвеждането на NB-IoT на пазара и за взаимно създаване на решения, основаващи се на IoT съгласуваност. Екипът на Алтерко Роботикс също взе интензивно присъединяване в уъркшопа.
Алтерко Роботикс – българският иноватор
Алтерко Роботикс е напълно българска компания, част от холдинга Алтерко, която се занимава с разработка IoT устройства и решения. Топ продуктите на компанията включват:
GPS/GSM часовниците MyKi
MyKi Watch и MyKi Touch сa смарт часовници, предопределени за деца над 4-годишна възраст. Устройствата работят със SIM карта и дават опция на родителите да се свързват с децата си когато и да е и да наблюдават местоположението им през гратис мобилно приложение MyKi Watch. Служат по едно и също време като GPS, GSM и часовник и оказват помощ на родителите да се усещат по-сигурни за сигурността на най-милите си същества. Часовникът разполага и с SOS бутон , който детето може да употребява, с цел да се свърже с родител при незабавен случай.
Умния термометър за деца MyKi Care
Това е извънредно акуратен смарт термометър, който дава на родители и лекари удобството да наблюдават непрекъснато температурата на децата на своя смарт телефон, където и да се намират. Умното устройство мери с удивителна акуратност от 0.01 градус. Термометърът се слага под мишницата чрез хипоалергеннa лепенкa и изпраща по Bluetooth информация на всеки 8 секунди до мобилния телефон на родителя или педиатъра. Температурата може да бъде следена 24 часа в денонощието в гратис мобилно приложение без значение дали детето играе, или спи и без значение на какво разстояние се намира. В случай на нараснали индикатори, мобилното приложение MyKi Care мигновено ще алармира посредством тревога и известие.
Тракера за домашни любимци MyKi Pet
МyKi Pet е един от най-леките тракери за животни в света – 28 грама. Устройството работи със SIM карта и с тройна локализация – GPS, LBS и Wi-Fi. Благодарение на MyKi Pet притежателят на домашния любим следи местонахождението му когато и да е непосредствено на смарт телефона си през мобилно приложение. Като допълнение, MyKi Pet има неповторима вградена функционалност. Това е опцията да научите животното си да извършва команди посредством натискане на бутони в приложението, възпроизвеждащи 4 разнообразни звука. Голямо преимущество на MyKi Pet е и че може да припомня за ваксини и лекарства.
Продуктовата линия за автоматизация на дома Shelly
Продуктовата линия Shelly е в продажба от лятото на 2017 година и включва разнообразни устройства, които могат да се ръководят от смарт телефон: умната крушка Shelly Bulb (консумира единствено 6W); умният контакт Shelly Plug; умното Wi-Fi реле Shelly 4Prо, пригодено за вграждане непосредствено в ел. таблото; Shelly 2 – най-малкото 2-канално Wi-Fi реле, което разрешава премерване на потреблението на енергия; умния датчик Shelly Sense; умната камера Shelly Eye;  умния датчик за пушек Shelly Smoke.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР