Българската кандидатура за домакинство на Европейската агенция по лекарствата е

...
Българската кандидатура за домакинство на Европейската агенция по лекарствата е
Коментари Харесай

Кр. Вигенин: Да се потърси отговорност от хората, подготвяли кандидатурата ни за домакинство на ЕМА

Българската кандидатура за домакинство на Европейската организация по медикаментите е с най-ниска оценка – това демонстрира вътрешно изследване в самата организация, изпратено до Европейска комисия, което беше оповестено през вчерашния ден. Според направения отчет нашата кандидатура покрива единствено 1 от 30-те критерия. Една от слабите оценки, които София получава е, тъй като не дава обещание да обезпечи безжичен интернет за чиновниците на организацията.

България не направи задоволително, с цел да влезе съществено в това съревнование, разяснява тематиката в „ Преди всички “ Кристиан Вигенин – ръководител на Комисията по европейските въпроси и надзор на европейските фондове в Народно събрание. Трябва да се потърси отговорност от хората, подготвяли българската кандидатура за домакинство на Европейската организация по медикаментите, сподели още той:

Още второто държавно управление на господин Борисов подходи несериозно към тази тематика, а когато настоящето държавно управление встъпи в служба, изчака до последния момента, с цел да изпрати официална кандидатура от четири страници, която беше цялостна и с правописни неточности на британски. При подобен метод няма по какъв начин на нашата кандидатура да се гледа съществено. След това се позамаза ситуацията, само че първото усещане също е значимо. В тази борба влязохме безусловно неподготвени и на олимпийския принцип, наподобява – просто, ей по този начин, с цел да участваме. То това го сподели самото кандидатстване в последния миг с тия четири, бих ги нарекъл нещастни страници, които най-малко да бяха минали през човек, който приказва добре английски…

От Комисията по европейските въпроси оферират да бъде преформулирано мотото на председателството ни - “Съединението прави силата ”, сподели още Вигенин:

Мотото, както беше препоръчано в превод на британски език, считаме, че то не предава тъкмо смисъла на понятието " Съединението прави силата ", също така, като мото, не звучи добре.

Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР