Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) категорично се противопоставя на

...
Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) категорично се противопоставя на
Коментари Харесай

Хотелиери поискаха премиерът да отстрани свой съветник, нарекъл морския ни туризъм мързелив

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) изрично се опълчва на думите на съветника на министър-председателя Кирил Петков - Любомир Попйорданов, че родният морски туризъм е ленив и е привикнал да разчита на само на огромните туроператори да му изпълнят хотелите. Според нас това изказване, като се изключи че не дава отговор на истината, е извънредно преднамерено и демонстрира непознаването на Попйорданов на спецификата на летния ни туризъм.

Това показват в своя позиция от организацията.

" Не можеш да наречеш представителите на морския туризъм мързеливи, при изискване, че към този момент над две години те оцеляват в две поредни съществени рецесии, освен това без поддръжката на страната, която не ни затвори, само че ограничи съществено активността ни, единствено и единствено да не ни заплаща обезщетение ", декларира ръководителят на БХРА Георги Щерев.

От БХРА напомнят, че летните и зимните ни курорти способстват до над 70 на 100 от приходите от туристическия бранш или за 70 на 100 от 13 на 100 от Брутният вътрешен продукт на страната.

БХРА чака министър председателят Кирил Петков да освободи съветника си от поста поради неразбирането му на спецификата на туристическия бранш и преднамерено отношение.

Нямаме доверие, че сериозните проблеми, които са налице пред ваканционния туризъм, ще се решат с такива съветници, безапелационни са членовете на национално показаната организация с 36 районни структури в страната. За каква визия и въображение приказва Попйорданов, откакто страната неглижира напълно туризма и не се прави нищо значително за решение на съществени проблеми като статута на националните курорти и изискванията, при които се концесионират плажовете, питат членовете на БХРА.

Ако има достолепие, Попйорданов би трябвало самичък да се отдръпна от заеманата служба. Явно на него, като консултант на премиера по туризма, не му е ясно, че макар страната има туризъм в България и той се крепи на хотелиерите, които заплащат цялата сметка, поемат всички увеличени разноски и оферират съответните понижения на ръба на опциите си, с цел да са конкурентноспособни на интернационалните пазари. Докато в съперниците ни дестинации това го прави страната. И в случай че хотелиерите във ваканционните курорти мързелуват, откакто заплащат цялата сметка в бранша за неустойчивостта на страната и на стопанската система ни, здраве му кажи, акцентира ръководителят на БХРА Георги Щерев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР