Българската федерация по тенис сигнализира, че провеждането на тенис турнира

...
Българската федерация по тенис сигнализира, че провеждането на тенис турнира
Коментари Харесай

Местните избори се оказаха огромен риск за тенис турнира Sofia Open 2023

Българската федерация по тенис алармира, че провеждането на тенис шампионата ATP 250 Sofia Open е сложено " под голям риск " поради логистични проблеми, свързани с локалните избори.

България завоюва семейството на шампионата в последния миг, откакто той беше анулиран от в началото плануваната локация в Тел Авив поради военното състояние в Израел.

Двубоите би трябвало да се проведат в интервала от 4 до 11 ноември, което ще съвпадне с провеждането на балотажа на кметските избори в София.

Големият проблем е обвързван с наличността на „ Арена София “ – единственото оборудване, което може да одобри Sofia Open, споделят от Българската федерация по тенис.

Залата обаче е ангажирана и от Общинската изборна комисия, която възнамерява да прави броенето на бюлетините от локалните избори в нея.

Това важи и за 5 ноември, когато ще се организира и възможният балотаж за кмет и районни кметове на Столична община.

" БФТ припомня, че през 2022 година обстановката бе сходна. В деня на финалния мач сред Марк-Андреа Хюслер и Холгер Руне в България се организираха парламентарни избори. Броенето тогава се осъществяваше в „ Асикс Арена “ (името на зала " Фестивална ", б.р.), каквото предложение бе отправено и в този момент към всички държавни институции, от които чакаме отговор в най-кратки периоди ", споделят от БФТ.

" Решението дали ще има Sofia Open e в Централната изборна комисия ", оповестяват от федерацията.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР