Българската федерация по тенис проучва възможността да организира нов голям

...
Българската федерация по тенис проучва възможността да организира нов голям
Коментари Харесай

БФ по тенис се цели в участие в новия турнир Юнайтед Къп и провеждането на силно състезание в страната

Българската федерация по тенис изследва опцията да провежда нов огромен шампионат в страната от ранга на Sofia Open или на две съревнования от веригата " Чалънджър “ през идната година. Това разгласи спортният шеф на централата Даниел Ангелов, който добави, че България има положителни шансове за включването в новия екипен шампионат за мъже и дами - Юнайтед Къп.

„ Имаме положителни шансове за присъединяване в новия вид на Хопман Къп с Григор Димитров и Виктория Томова. Много се надяваме да имаме подобен тим, тъй като това би било огромен авторитет. Амбицията ни е и още веднъж да има огромен конгрес в нашата страна. Проучват се опциите за осъществяване на два шампионата от сериите „ Чалънджър “ или съревнование от ранга на Sofia Open. В момента сондираме разновидностите и изследваме опциите “, разяснява Ангелов.

Турнирът от сериите АТП 250 Sofia Open няма да се състои в българската столица от идващия сезон след седем следващи години. Причина за това станаха променените дати на конкуренцията, които съответстваха с присъединяване на България в плейофите на Купа " Дейвис ".

Той разкри, че на срещи с Пол Макнами и Матей Пампулов, които извършват ролята на ментори на надарените български тенисисти, надлежно в мъжкото и женското направление, ще се търси тяхното мнение и рекомендации развиването им.

Ангелов осведоми, че към този момент са направени действия към Министерството на младежта и спорта за увеличение на бюджета на федерацията по тенис. „ Аз персонално съм положително надъхан за нашите упования. Ние имаме очи да желаеме нарастването поради достиженията, които означават нашите тенисисти “, добави той.

Даниел Ангелов поздрави състезателките от националния тим на България по тенис за девойки до 18 години, който завоюва наградата за номер 1 на месец август за завоюваната европейска купа в тази възраст във Франция. Денислава Глушкова, Михаела Цонева и Дария Великова, дружно с капитана на отбора Михаил Атанасов заслужиха 11 гласа във вота на спортните редакции и изпревариха националния отбор по художествена гимнастика, който получи 7 и футболния Лудогорец, който събра 4 гласа.

„ В Българската федерация по тенис сме горди с това самопризнание за тима. Това е отзив за свършената работа. Смятам, че купата носи убеденост и на нас, и на състезателките. Със сигурност след този триумф ще последват нови при дамите “, съобщи още Ангелов и добави, че има опция да включването им в програмата за олимпийска подготовка.

Михаил Атанасов сподели, че последният месец е бил извънредно претрупан за младите тенисистки. „ В интерес на истината за нас това самопризнание беше изненада. Състезателките имаха поредност от шампионати, а Михаела Цонева претърпя интервенция на ръката и се надявам скоро да я забележим на корта “, разкри треньорът.

Цонева изясни, че казусът с ръката е бил инфектиране на нерв и сухожилие. „ В момента се възвръщам. Според лекарите до месец-месец и половина ще мога да играя. Мисля, че през януари ще съм подготвена “, съобщи националката, която по-късно се надява да замине за турския курорт Анталия, където да вземе присъединяване в няколко шампионата.

Денислава Глушкова, която към този момент има и купа при дамите, откакто завоюва конкуренцията с награден фонд 25 хиляди $ през предишния месец в Созопол, благодари за оценката за тим на месец август. „ Много сме горди от признанието. Колкото до купата – дадох всичко от себе си и ето, че трудът ми се възнагради “, разяснява Глушкова. След седмица тя ще взе участие на два шампионата в Гърция с награден фонд 25 хиляди $.

Дария Великова анонсира, че в този момент й следва предварителен интервал, само че първо в края на месеца ще пътува за два или три шампионата в Анталия.

И трите състезателки считат, че имат всички условия, с цел да осъществят прехода си към женския тенис. „ Преходът не ме тормози. Смятам, че имам добра среда, в която да се приготвям “, съобщи Цонева, а Глушкова продължи: „ Чувствам се подготвена “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР