Българската федерация по моторни спортове проведе Воден фест 2020 на

...
Българската федерация по моторни спортове проведе Воден фест 2020 на
Коментари Харесай

Воден фест 2020 се проведе на язовир Искър през уикенда

Българската федерация по моторни спортове организира Воден фест 2020 на язовир Искър на 12 и 13 септември. Състезанието за джетове " Европейска Джет Ски Купа " и бързи лодки, което се реализира с поддръжката на фондация " София европейска столица на спорта ", Участваха 55 водачи от България, Гърция и Румъния. Това бе последното съревнование за годината при джетовете и дефинира републиканските първенци и носителите на Европейска Джет Ски Купа първенци в класовете.

Трасето е тежко и комплицирано, сходно на конфигурацията на международното състезание в Тайланд, където българския водач Кристиан Киров, автобус шеф на Воден фест 2020, има 4-то място.

Голямата изненада на надпреварата бе 12-годишната Мари Петрова, която започва в класа на дамите и се класира на 4-то място. Победител в дамския клас е Ива Найденова от „ Клуб 69 рейсинг “, която бе безапелационна и завоюва в категорията на серийните джетове и в категорията на супер мощните машини с над 300 к.с. Expert Women. При децата удивление провокира спечелилия Себастиан Давидеску, на 13 години, който ръководи джет с една ръка заради неработоспособност вследствие на случай. А татко му Раду Давидеску победи при вършиме джетове. В кралските класове с джетове сред 300 и 500 к.с. най-бързи са GP2 Валентин Захариев, а в GP1 Кристиан Чубано. Най-възрастният играч Никос Мезитис от Гърция е на 63 години и се класира на второ място в клас джетове под 230 к.с.

В атрактивната фрийстайл категория (фигури с джет във въздуха), неповторимо шоу с джет направи Дани Делиман, който завоюва и приз за фристайл. Дани Делиман е миналогодишния Европейски първенец и победител в Искър 2019.

За пръв път на язовир Искър се организира съревнование за бързи лодки. В надпреварата участваха 35 лодки от страната, а в най-атрактивния клас Формула 500, спечелилият Николай Сурков от Кърджали разви 170 км/ч. Втори се класира Мирослав Минчев, също от Кърджали. Третият в кралския клас е Кирчо Киров от Варна. Отборната купа сграбчи водомоторен клуб Тутракан, следван от Порт Лом и Йошката Кърджали.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР