Българската федерация по джудо изненадващо е решила да направи Ален

...
Българската федерация по джудо изненадващо е решила да направи Ален
Коментари Харесай

Треньорът, обвинен за побоя на Марго Пино, се озова начело на отбора по джудо на България

Българската федерация по джудо изненадващо е решила да направи Ален Шмид треньор на националните тимове - два месеца откакто Шмид беше упрекнат за побоя на приятелката си Марго Пино, олимпийска състезателка на Франция и международна шампионка по джудо от 2019 г. 

Новината е оповестена на 14 февруари от федерацията, ръководена от някогашния играч по самбо и някогашен народен представител от ГЕРБ Румен Стоилов. 

В изявление за уеб страницата judo.bg Шмит споделя, че за първи път идва в България и е пристигнал поради това, че е срещнал " точните хора в точния миг ". 

" Бързо се сприятелих с вашия президент Румен Стоилов и вицепрезидент Даме Стойков. Все още нямам усещания от страната ви, само че доста ми харесват хората тук - доста са същински, държат на фамилните полезности, както и на връзката между тях. И това доста ми подхожда. Щастлив съм и горделив, че ще съставлявам нова народност ", споделя той  в изявлението. 

" Свободна Европа " цитира Стоилов, който твърди, че екипът му е " ревизирал нещата " и " в никакъв случай няма да вземем наказан човек ". 

" Въобще няма милиграм толеранс. Федерацията по джудо по този начин ги възпитаваме нашите състезатели и състезателки, че насилието дали от мъж, или жена, не се толерира ", споделя той пред медията. 

Според него " има случай, само че зависи от коя страна го гледа човек ", а щом треньорът не е наказан, то за федерацията няма проблеми да работи с него. 

Пристигането на Ален Шмит в България идва след неуспеха на опита му да стане треньор на женския народен тим по джудо в Израел. Местната федерация разгласи, че приключва всички връзки с него поради абсурда с Марго Пино и отхвърли контракта му. 

Шмит беше задържан в нетрезво положение и бе упрекнат от прокуратурата за практикуване на принуждение против 28-годишната джудистка в края на 2021 година

Съдът го пусна на независимост заради липса на доказателства за виновността му, само че прокуратурата във Франция апелира решението. Цялата национална федерация по джудо застана на страната на дамата, а съотборниците й разгласиха послания в обществените мрежи, с които показват съчувствие към нея. Спортният министър Роксана Марасинеану разгласи, че поддържа Марго Пино - " за мен тя явно е жертвата от това, което се е случило ".

Новината за новата позиция на Шмит стигна и до Франция. Le Parisien цитира адвокатката му Каролин Васерман, съгласно която Пино " се преструва на жертва ", а клиентът й няма да работи с Израел, тъй като намерил " по-интересен контракт ". 

В края на ноември 2021 година Марго Пино разгласява фотоси на обезобразеното си лице с подутини и кръвоизливи, както и брутален роман за претърпяната нощ с Ален Шмит. 

Тя твърди, че той е дошъл в дома й пийнал часове преди полета към Израел. Двамата са се скарали, при което той е почнал да я удря с юмруци и неведнъж я е блъскал на земята въпреки молбите й да спре.

Скандалът сред двамата е приключил с интервенция на полицията, извикана от съседите, които прибират Пино в жилището си. 

Шмит отхвърля виновност и твърди, че в никакъв случай през живота си не е удрял жена - само че удостоверява, че се е стигнало до физическа битка в нощта на ареста. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР