Българската блокчейн компания INDUSTRIA в партньорство с консорциума R3, получи

...
Българската блокчейн компания INDUSTRIA в партньорство с консорциума R3, получи
Коментари Харесай

Блокчейн решение на българската компания INDUSTRIA с награда от DerivHack 2018

Българската блокчейн компания INDUSTRIA в партньорство с консорциума R3, получи една от четирите награди в надпреварата на Barclays – DerivHack 2018, провело се на 21 и 22 септември в Лондон.
Екипът кандидатства с блокчейн технология, чрез която в границите на два дни създава сполучлива имплементация на CDM с Corda.

Двудневното събитие се организира редом в Лондон и Ню Йорк, като българският тим на INDUSTRIA се бори в акселератора на Barclays – Rise London. 140 участници от целия свят и от доста разнообразни бизнес посоки, измежду които банки, платформи, оператори на мрежи, както и консултантски компании разработваха блокчейн решения по стандартите на международната комерсиална асоциация, която вкарва стандартите за търговия със суапове и деривати – ISDA.


Задачата им беше да сформират приложение за по-добър пазар на деривати, основано на Common Domain Model, който е основан от ISDA въз основата на FpML (Financial products Markup Language).
Въведеният от ISDA CMD (Common Model Domain) прави първата стъпка в стандартизацията на връзката, като открива общ развой и стандарти за предаване на финансовите данни. Участниците в DerivHack имаха шанса да приложат модела на ISDA, като се възползват от новите софтуерни благоприятни условия, които дават DLT и блокчейн, с цел да разрешат авансово заложени случаи на обработка на данните след подписване на договорка. Barclays демонстрира много предизвикателни сюжети и симулира във висока степен дериватния пазар.

Панел от самостоятелни съдии, определени измежду представители на финансовата промишленост, университетските среди и обществения бранш, оцениха приложимостта и успеваемостта на препоръчаните решения и наградиха четирите най-хубави блокчейн решения, измежду които и българското. Сред имената в журито бяха доктор Кристофър Кларк от University College London и доктор Лий Брейн от софтуерния офис на Barclays.



 „ Този хакатон беше вълнуваща за нас опция да покажем своите умения в блокчейн програмирането и решенията, с които биха могли да покачат ефикасността на обработката на дериватните принадлежности. Иновацията е извънредно нужна в промишлеността със суаповете и дериватите, тъй като покачва конкурентоспособността и дава на фирмите съдържателна диференциация. Нововъзникващите технологии като блокчейн и DLT дават забавна опция да се преразгледат обработката на дериватите, след подписване на договорка, с цел да се реализира качествена смяна в ефикасността на пазара “, разяснява Петко Карамочев от INDUSTRIA.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР