Българската асоциация на съдиите по вписванията (БАСВ) изпрати отворено писмо,

...
Българската асоциация на съдиите по вписванията (БАСВ) изпрати отворено писмо,
Коментари Харесай

Асоциацията на съдиите по вписванията с възражения по бюджета, който ги изважда от съдебната система


Българската асоциация на съдиите по вписванията (БАСВ) изпрати отворено писмо, адресирано до президента на Република България, ръководителя на Народното събрание, министър-председателя, членовете на Министерския съвет и ръководителите на всички парламентарни групи в 47-ото Народно заседание. С писмото управителният съвет на БАСВ показва своето изрично отвращение и противоречие с обстоятелството, че със заключителните разпореждания на проектозакона за държавния бюджет се трансформират без никакво разискване устройствени закони, свързани със съдебно-охранителното произвеждане по регистриране.
" За нас казусът е извънредно сериозен, освен заради събитието, че се подменя едно произвеждане, което до този миг и към сегашния миг е съдебно-охранително, само че посредством тези разпореждания то ще стане административно и регистърно такова произвеждане ". Това разяснява в изявление за предаването " Нещо повече " на стратегия " Хоризонт " ръководителят на Българската асоциация на съдиите по вписванията Десислава Михайлова:

" Най-големият проблем, който видяхме, е, че в нито един миг не беше желано нашето мнение, не беше поискана нашата позиция, не бяха изказани отзиви и на другите заинтригувани субекти и сдружения. Не беше взето поради до този миг това, което е текло като разискване на всички тези промени, които ние сме предложили и които би следвало да бъдат направени, с цел да има България и да започва едно произвеждане по основаване на заможен указател ".

Цялото изявление с Десислава Михайлова можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР