Българската армия никога не е имала малодушни капитулации. Това заяви

...
Българската армия никога не е имала малодушни капитулации. Това заяви
Коментари Харесай

Румен Радев: Войната в Украйна изисква държавническо отношение

Българската войска в никакъв случай не е имала малодушни капитулации. Това съобщи във Велико Търново президентът и висш главнокомандващ Румен Радев и добави, че войната в Украйна изисква държавническо отношение. Денят на храбростта и празникът на Българската войска в старопрестолния ни град беше маркиран с шествие, боен марш и изложения.

Представителните роти на Националния боен университет означиха деня на храбростта в центъра на Велико Търново. Строят одобри президентът и висш главнокомандващ Румен Радев: 

" Поздравявам ви по случай 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската войска ". 

През последните десетилетия войската ни беше подлагана на всевъзможни опити – съкращения, недостиг, политическо безхаберие, само че тя постоянно оцелява, уточни в словото си Радев и напомни, че във Велико Търново са писани уроците на историята, които сочат, че боеспособната армия е най-здравата опора на нашата държавност, суверенитет и самостоятелност и добави: 

" Войната, която през днешния ден бушува директно до нас, и която считахме до скоро за немислима, изисква държавническо отношение и съответни решения, ориентирани към подсилване на боеспособността на българската войска ". 

Духът на българските военнослужещи е на равнище макар геополитическата конюнктура, разяснява курсант от Националния боен университет: 

" Започва всичко да се стяга с тези ситуации, само че ето виждате, че българският дух е още жив и церемониал се направи ". 

Великотърновци са горди с българската армия: 

" Вярваме само и главно на нашата българска войска ". 

" Затова съм тук, поддържам, разгадавам на тях ". 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР