Българската академия на науките работи усилено по своята ваксина срещу

...
Българската академия на науките работи усилено по своята ваксина срещу
Коментари Харесай

Прототипът на българската ваксина срещу коронавирус ще е готов до 3 месеца

Българската академия на науките работи интензивно по своята ваксина против ковид, а по думите на ръководителят на департамента по “Имунология “ в Института по микробиология доцент Андрей Чорбанов прототипът на лекарството ще е подготвен до 3 месеца.
“Предстои конструирането на имунизацията. До три месеца ще е подготвен прототипът “, сподели доцентът.
Процесът по клинично тестване ще отнеме към година, а по-късно специалисти ще би трябвало да се произнесат по въпроса - дали имунизацията да бъде приложена всеобщо или изборът да бъде самостоятелен.
“Аз съм песимист към медикаментите. Като имунолог, разгадавам действието на имунната система “, разяснява още доцент Чорбанов. “Вирусът не е жив организъм, а парче молекула. До едно от медикаментите имат извънредно мощни странични реакции. Този вирус не е същинският Армагедон. Вирусът сподели, че обществото не е квалифицирано механически да реагира на подобен вид зараза, само че и душевен “.
Андрей Чорбанов разкритикува концепцията, че вирусът прекарва часове върху другите повърхности и може да се придвижва елементарно посредством облекла и други предмети. За него това “граничи с научната фантастика “, като акцентира, че преместването на вирусите става от човек на човек посредством непосредствен контакт, а околната среда по всяка възможност е безпределно враждебна за него.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР