Българската агенция по безопасност на храните извърши 1140 проверки на

...
Българската агенция по безопасност на храните извърши 1140 проверки на
Коментари Харесай

Тровят ни с менте зехтин!

Българската организация по сигурност на храните извърши 1140 инспекции на предлаганите маслинови масла (зехтин) и растителни масла примес, с вложено в състава им маслиново масло. Проверка е тематична (извън формалния контрол) на територията на цялата страна. Обект на инспекциите бяха супермаркети и профилирани хранителни магазини, складовете за търговия на едро и дребно, логистични центрове на комерсиалните вериги и индустриални обекти, с активност произвеждане и/или бутилиране на маслинови масла и смеси от растителни масла, оповестиха от БАБХ.

Взети са 20 проби за лабораторни изпитвания за сходство с характерностите на категориите маслинови масла.

В резултат на инспекциите са издадени са 183 наставления за прекъсване от реализация, на неотговарящи маслинови масла със стандартите за търговия.

Възбранени са близо 10 000 литра.

И това е значимо - 90% от хората имат вяра, че кокосовото масло е потребно. Но то е по-лошо и от свинска мехлем! - още по тематиката четете на най-хубавия здравен уебсайт zdrave.to

Анализът демонстрира, че на българския пазар се оферират някои типове маслинови масла, които не дават отговор на условията за етикетирането, характерностите и наименованията. Обозначенията на опаковките са единствено за комерсиалната марка, като липсва изложение или налична информация и изображения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР