Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) организира дискусия под

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) организира дискусия под
Коментари Харесай

БАБХ организира дискусия за нелегалната търговия с домашни любимци


Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) провежда полемика под наслов " Заедно против незаконната търговия с домашни любимци ". В срещата ще вземат участие чиновници и на други институции и представители на неправителствени организации, съобщи БНР.

Преди дни пред „ Хоризонт “ неправителствени организации сигнализираха, че  противозаконното отглеждане и незаконната търговия с кучета процъфтява, а новият шеф на Агенцията по храните доктор Иван Шиков е спрял инспекциите по сигнали под предлог, че сигналите не съдържат прецизен адрес и имена на търговците.

„ Изпълнителният шеф просто е свел един текст до своите подчинени, с цел да спрат те да си правят работата. Има писма за осъществени десетки инспекции преди този момент “, споделя Радмила Ковачева от Неправителствени организации „ Право на живот по закон “.

Д-р Шиков пък изясни, че законът не разрешава на инспекторите да си свършат  работата: „ Когато отидем на съответния адрес и индивидът реши, че няма да ни допусне, по-късно се постанова да търсим подпомагане от органите на Министерство на вътрешните работи. Изисква се предписание от Прокуратурата или от съда. От опита, който сме натрупали, пожелаваме да се дава малко повече информация. Когато ние не можем да свършим работата си като способен орган, търсим подпомагане от силовите ведомства “.

Очаква се на днешната среща да се изяснят реда и метода на култивиране на сигнали, съдействието с други институции, както и да се разясняват нужните законови промени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР