Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е отстранила от

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е отстранила от
Коментари Харесай

Говорят изнудваните от хора на БАБХ в пловдивско

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) е отстранила от работа двамата инспектори поискали рушвет от две торби с козе  сирене, кашкавал, кисело мляко и 1000 лв. в брой. Толкова била мизата, с цел да си затворят очите и да не сформират акт на притежатели на мандра край Първомай. 

До задържането на държавните чиновници се стигнало, откакто изнудваните от тях фермери се оплакали в полицията. Криминалистите устроили капан на инспекторите – рекетьори, употребявали и сересета при задържането им.

Единият от инспекторите е синът на кмета на село Искра. Той е шеф на отдел в Българската организация по сигурност на храните. В четвъртък вечерта прокуратурата го е освободила против парична гаранция от 3000 лева Другият арестуван е негов зависещ. Очаква се през днешния ден прокуратурата да реши дали да удължи ареста му или да го освободи против парична гаранция. Срещу двамата държавни чиновници прокуратурата е повдигнала обвиняване за рушвет и за изнудване.

Георги Кадиев  и Мария Иванова са притежатели на мандрата.

„ Поводът за подкупа беше един пътен лист, с който ние бяхме в нарушаване. Искахме да транспортираме животни, бяхме превозили 120 животни с един пътен лист на два пъти. Това беше нашата неточност. Той употребява това, с цел да изиска рушвет. Той си сподели непосредствено, че желае 1000 лева и две торби с артикули ”, изясни Георги Кадиев пред Нова телевизия.

„ Ние произвеждаме сирене, кисело мляко, кашкавал. Оставиха ни два дни, с цел да дадем парите. Ние трябваше да решим дали животът ни да протече оттук насетне под някаква форма на иго или да се случи това, което стана ”, разясни Мария Иванова.

" Не става въпрос за парите. Искаха да трансформират метода ни на живот, тъй като желаеха по някакъв метод да приемем някаква форма на иго, тъй като това нямаше да бъде еднократно и последно. Направиха го безочливо и намерено, по доста афектиран метод ". Това описа пред БНР Иванова. Тя посочи, че ѝ е било казано, че поисканите 1000 лв. и две торби със сирене и кашкавал ще решат проблемите ѝ към този момент.

" Много мъчно се взема такова решение - да подадеш сигнал за изнудване ", показа Мария Иванова и разяснява, че несъмнено по този начин е направила услуга на други свои сътрудници, с цел да не бъдат изнудване и те.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР