"Българска фондова борса" АД (БФБ) и Фонд на фондовете (ФнФ)

...
"Българска фондова борса" АД (БФБ) и Фонд на фондовете (ФнФ)
Коментари Харесай

Откриват се нови хоризонти за бизнес развитие на компаниите

"Българска фондова борса " АД (БФБ) и Фонд на фондовете (ФнФ) подписаха Меморандум за поощряване на вложенията в проспериращи български компании, оповестиха от борсовия оператор. Документът обгръща взаимни начинания за разпространение, образование и стимулиране на динамичните и амбициозни български компании да акумулират капитал за вложение в техния напредък. Подписването на документа стана по време на първата Кръгла маса-дискусия с фондове за рисково и дялово вложение, извършена през днешния ден като част от общите начинания подети от БФБ и Фонд на Фондовете. Форумът беше открит от Маринела Петрова, заместник-министър на финансите и представител на принципала на двете институции.

„ Нашите старания са съсредоточени в две посоки. От една страна, развиваме нови форми на финансиране, подобаващи за започващи и новаторски български компании, които не биха получили заем от комерсиалните банки поради по-висок риск. От друга страна, желаеме да повишим финансовата просвета на бизнесмените, като им предлагаме тези нови принадлежности. Убедени сме, че по този начин даваме на българския бизнес познания и опция за избор на най-подходящия метод на финансиране, което в последна сметка е значим фактор за неговата резистентност “, разяснява Александър Георгиев, изпълнителен шеф на Фонда на Фондовете.

„ Ние имаме вяра в капацитета на българските компании, които имат неповторим потенциал за нововъведения, основаване на нови работни места и в последна сметка стимулиране на икономическия разцвет на България, изключително в актуалната световна спешна обстановка. Това общо схващане ни накара да обединим старания и дружно с Фонда на фондовете да открием нови хоризонти за сполучливото бизнес развиване на тези компании ”, добави Маню Моравенов, изпълнителен шеф на "БФБ-София ".

В рамките на Кръглата маса-дискусия от ФнФ показаха пред участниците новостите във финансовите принадлежности от интерес за вложителите. "БФБ-София " осведоми за опциите, които пазарът за напредък BEAM предлага за фондовете за рисково и дялово вложение. Представителите на институциите и участниците във Форума разискаха разнообразни модели на финансиране за растеж; благоприятни условия за финансиране от обществени и частни финансови пазари; стратегическо мислене зад избора на благоприятни условия за финансиране; потребление на цифрови финансови нововъведения за свързване на фирмите с наличния капитал и други. Участниците се срещнаха с водещия на практика опит на софтуерната компания "Биодит ", която следва да се листне на пазара BEAM на "БФБ-София ".

Фондовете, които взеха присъединяване в Кръглата маса-дискусия бяха BlackPeak Capital, Capital Investments Fund, CEO Angels Club Endeavor Bulgaria, Impetus Capital, Innovation Accelerator Bulgaria, Innovation Starter Accelerator, Neo Ventures, Vitosha Venture Partners и други.

"Българска фондова борса " АД е лицензирана да прави активност като фондова борса на октомври 1997 година. Дружеството е профилирано в образуване на търговия с скъпи бумаги и други финансови инструменти; образуване и поддържане на осведомителна система за търговия с скъпи бумаги.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР