В последната си реч пред Общото събрание на ООН като

...
В последната си реч пред Общото събрание на ООН като
Коментари Харесай

Байдън: Въпреки ескалацията между Израел и Хизбула все още има шанс за дипломатическо решение

В последната си тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации като президент на Съединените щати Джо Байдън разгласи, че съветската експанзия против Украйна се е провалила.

Руският президент Владимир Путин се провали, съобщи президентът на Съединените щати Джо Байдън пред Общото заседание на Организация на обединените нации:

" Добрата вест е, че войната на Путин не реализира главната си цел. Той имаше желание да унищожи Украйна, само че Украйна е към момента свободна. Той имаше желанието да отслаби НАТО, само че НАТО е по-голяма, по-силна и по-единна от всеки път ", съобщи Бадън от най-високата международна естрада. И прикани Обединените народи да продължат да поддържат Киев, до момента в който не победи.

Украинският президент Володимир Зеленски беше в залата по време на изявлението на Байдън.

Американският президент предизвести поради повишеното напрежение в Близкия изток и заплахата от широкомащабна война в Ливан.

" Никой няма интерес от такава война ", акцентира Байдън, който счита, че макар ескалацията сред Израел и проиранската формация " Хизбула " към момента има опция за дипломатическо решение.

Байдън сподели още, че е време да се постави завършек на войната в Газа:

" Време съглашението сред Израел и " Хамас " да бъде финализирано, заложниците да се върнат у дома, да подсигуряваме сигурността на Израел и Газа и да сложим завършек на страданието там ", акцентира Джо Байдън.

Американският президент добави още, че Вашингтон поддържа концепцията за промяна на Съвета за сигурност и разширението му с нови страни членки.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР