Българска федерация по тенис организира провеждането на турнир Купа на

...
Българска федерация по тенис организира провеждането на турнир Купа на
Коментари Харесай

БФ по тенис организира Купа на регионите“

Българска федерация по тенис провежда провеждането на шампионат „ Купа на районите " в интервала 26.06. - 30.06.2023 година включващ два дни предварителен лагер и три дни съревнование.

„ Купа на районите " е част от програмата „ Тенисът – спорт за всички " и е с финансовата поддръжка от Министерството на младежта и спорта, оповестиха от БФ по тенис.

Подобно съревнование се организира за първи път и задачата е да вземат участие най-хубавите деца в районите. Също по този начин ще се ускори интереса към присъединяване в районна прокуратура до 8, 10 и 12 година Всеки от районните координатори ще спомага, с цел да се излъчи тима, който ще показа съответния район на мастърса в Албена.

Този спомагателен шампионат ще подтиква присъединяване на най-хубавите деца от районите да премерят сили, с изключение на на районен принцип, и на заключителен за излъчването на най-хубавите за годината.

" Надяваме се този шампионат да залегне трайно в календара на БФ по тенис и да се утвърди като обичаен екипен шампионат в дребните възрасти ", написаха на формалния си уебсайт от федерацията.

На екипен принцип ще се излъчи победител, който ще получи купата „ Отбор на всички райони за 2023 година ". Всеки тим ще бъде формиран от спечелилите или подгластниците от Регионалните шампионати. По едно момиче и едно момче от възрастите до 8, до 10, до 12 години – общо 6 деца за всеки тим. Те ще бъдат придружавани от двама треньори, които ще вземат интензивно присъединяване в лагера преди самото съревнование.

" Домакин на шампионата ще бъде курортен комплекс „ Албена ". Системата на осъществяване ще бъде игра в група от четири тима „ всеки против всеки ". Всяка отборна намира се състои от три мача единично и два мача смесени двойки. По този метод се обезпечава по най-малко четири мача за всеки участник/дете. С този шампионат БФ по тенис поставя старания децата да получат скъп опит и страсти ", написаха още на уеб страницата на федерацията.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР