Българска болнична асоциация излезе с позиция, с която заяви, че

...
Българска болнична асоциация излезе с позиция, с която заяви, че
Коментари Харесай

ББА осъди агресията срещу медици

Българска болнична асоциация излезе с позиция, с която съобщи, че осъжда остро проявата на експанзия над лекари и приканва виновните институции за незабавна реакция по отношение на лица, упражнили вербално или физическо принуждение над медицински експерти.

" Един от топ целите на всички равнища в страната би трябвало да бъде създаването на тактика за преодоляване на проблемите с фрагментите в бранша на опазването на здравето, като това включва и запазване на достолепието и здравето на медиците ", безапелационни са от ББА.

Само от началото на тази седмица станаха известни два случая на експанзия към лекари - към доктор Ивайло Иванов в кабинета му в с. Ново село, Русенско, и към медицинските експерти в Ковид отделението на УМБАЛ " МЕДИКА РУСЕ ".
 От БЛС желаят незабавни дейности от прокуратурата за експанзия против доктор в Ново село, Русенско
От БЛС желаят незабавни дейности от прокуратурата за експанзия против доктор в Ново село, Русенско

Припомнят телефон 02/ 9 07 07 07

Освен вербална експанзия, екипът на УМБАЛ " МЕДИКА РУСЕ " става жертва и на физическа такава. Двама млади мъже и една жена , изблъсквайки защитата, нахлуват в Ковид отделението на болничното заведение и атакуват медицинския личен състав. Служителят на охранителната компания, обслужваща болничното заведение, е атакуван физически и понася удари в региона на главата.

Със закани за разпра, гибел и принуждение, нападателите притискат в ъгъла дежурния доктор, а медицинските сестри в манипулационната зала стават жертва на словесни офанзиви, крясъци и закани за ликвидиране. Необяснимата експанзия се случва ден, откакто непосредствен на нападателите е признат за лекуване в болничното заведение.

Българска болнична асоциация обръща внимание и на обстоятелството, че медиците на първа линия са изправени пред големи тествания, преминавайки от четвърта в пета вълна на пандемията без ден отмора.
 Задържаха Чикагото за 72 ч. поради побоя над доктор
Задържаха Чикагото за 72 ч. поради побоя над доктор

Обвиняем е за непристойни дейности...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР