Българката Светла Оцетова беше отличена за изключителен принос към световното

...
Българката Светла Оцетова беше отличена за изключителен принос към световното
Коментари Харесай

Светла Оцетова беше отличена за излючителен принос към световното гребане

Българката Светла Оцетова беше отличена за извънреден принос към международното гребане от интернационалната федерация (ФИСА).

От ФИСА акцентираха заслугите на Оцетова, наблягайки, че българката е ангажирана в този спорт от над 55 години и задава стандартите с проектирането на гребните канали, употребявани за най-големите и влиятелни надпревари, измежду които Световни шампионати, Световни купи, Олимпийски и Параолимпийски игри в последните четири десетилетия.

Светла Оцетова взе участие два пъти на Олимпиади, като в Монреал 1976 печели златото на двойка скул със Здравка Йорданова. Две години по-късно двете побеждават и със международната купа в дисциплината в Карапиро (Нора Зеландия).

Оцетова стартира работа в Световната федерация по гребане през 1979 година като член на Техническата комисия към ФИСА, а от 1998 година е механически шеф на централата. Една от главните отговорности на българката е да инспектира и прави оценка кандидатурите за домакинство на най-големите надпревари в гребането.

В два мандата е ръководител на Българската федерация по гребане, за последно през 2012 година.

През 2011 година е наградена е с медал " Стара планина " I степен за извънредно огромни заслуги към България в региона на физическото образование и спорта.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР