Българка е включена в най-новото издание на класацията за млади

...
Българка е включена в най-новото издание на класацията за млади
Коментари Харесай

Българка е включена в класацията на Fortune 40 до 40 за млади предприемачи

Българка е включена в най-новото издание на класацията за млади водачи до 40-годишна възраст на списание Fortune. Това е Аделина Грозданова, съосновател и началник на капиталовия отдел в Upgrade - стартъп, за електронни банкови услуги за частни клиенти.

Компанията е учредена през 2017 година и е основана в Сан Франциско. Upgrade дава достъп до потребителски заеми, лична банкова карта, опция за наблюдаване на заемите и за повишение на финансовата просветеност, като работи с банки-партньори. Клиентите на компанията в Съединени американски щати са над 10 милиона души.

Аделина Грозданова стартира кариерата си в Morgan Stanley, през 2007 година приключва висше обучение по финанси в Принстън.
 Българинът, който съгласно Fortune е измежду най-успешните млади бизнесмени в света
Българинът, който съгласно Fortune е измежду най-успешните млади бизнесмени в света

Той е паралелно до Марк Зукърбърг и Евън Шпийгел, като управлява компания за над $5 милиарда

В Upgrade тя дава отговор за връзките с вложителите и финансовите пазари в Upgrade. Преди работата и в Upgrade, тя е била част от мениджмънта във финансовата компания Lending Club, като екипът й се е занимавал с връзките с институционални вложители като пенсионни фондове, застрахователни компании, капиталови фондове и други

" Стартъпът бързо изграджда известност във финтех-пространството, а Грозданова се потвърди като интегрален детайл за неговия триумф ", се споделят от Fortune. Младата българка е част от листата с 40-те най- авторитетни бизнесмени в областта на финансите и технологиите на Fortune.

В класацията са още вицепрезидентът на японския колос SoftBank Ашкай Нахета, съоснователят на Revolut Ник Сторонски, мениджъри от Citi, JP Morgan, Goldman Sachs и създатели на мобилни приложения за онлайн-банкиране.

През 2018 година в класацията на Fortune " 40 до 40 " и влиза и българският бизнесмен Владимир Тенев, който е съосновател на приложението за свободна търговия с акции Robinhood, която работи с над 3 млн. консуматори. Тенев е ученик на Станфордския университет.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР