Броят на милионерите от държавите ще се увеличава през следващото

...
Броят на милионерите от държавите ще се увеличава през следващото
Коментари Харесай

Доклад: БРИКС ще отбележи най-високия скок в броя на милионерите през следващото десетилетие - повече от този в Г-7

Броят на милионерите от страните ще се усилва през идващото десетилетие и ще надмине темпа на напредък в страните от от Г-7

Население от милионери в страните от БРИКС ще претърпи голям скок през идващото десетилетие, което ще способства за най-голямото нарастване на благосъстоянието в която и да е група страни, съгласно отчет на Henley & Partners.

Предвижда се броят на милионерите в страните от БРИКС, чиито активи са на стойност 45 трилиона $, да нарасне с 85% през идващите 10 години, отбелязва консултантската компания в своя отчет, представен от CNBC.

Блокът БРИКС е формиран от Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, само че нови членове тази година ще са Египет, Етиопия, Иран, Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия, която също ще се причисли към блока. В момента в блока има 1,6 милиона физически лица с капиталови активи от над един милион.
 13 града, в които популацията от милионери се усилва най-бързо през последната година
13 града, в които популацията от милионери се усилва най-бързо през последната година

Има и два европейски града в класацията

" Прогнозата за увеличение милионерите от 85% в БРИКС ще бъде най-високият растеж на благосъстоянието в който и да е район в международен мащаб ", разяснява Андрю Амолис, анализатор на благосъстоянието в New World Wealth, представен от CNBC.

За съпоставяне в групата G7 -Канада, Франция, Япония, Италия, Съединени американски щати, Обединеното кралство и Европейския съюз, която има 110 трилиона $ капиталово благосъстояние към декември 2023 година, се чака броят на милионерите в района да се усили с 45% през идващото десетилетие, демонстрират данни, предоставени от Амолис.

Индия е в основата на повишаването на благосъстоянието, с планиран скок от 110% в благосъстоянието на глава от популацията до 2033 година, следвана от Саудитска Арабия, където се чака благосъстоянието на глава от популацията да нарасне с над 105% през същия интервал. ОАЕ ще означи растеж от 95%, до момента в който благосъстоянието на Китай и Етиопия ще нарасне надлежно с 85% и 75%.

Други членове на обединението като Южна Африка и Иран, означават спад в си популацията от милионери от 2013 година насам.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР