Не един път сме ви разказвали за най-богатите фамилии в

...
Не един път сме ви разказвали за най-богатите фамилии в
Коментари Харесай

Над 40 американски семейства имат над $10 милиарда, а най-богатото е дори по-заможно от Илон Мъск

Не веднъж сме ви разказвали за най-богатите семейства в света. Някои от тях са наследници на фамилни бизнеси от десетки години, други са основали фамилните компании доста по-скоро. Повечето от най-богатите семейства са американци. Днес има 45 американски фамилии, които имат минимум 10 милиарда $, като най-богатата фамилия е по-богата от Илон Мъск, написа Forbes.

Вероятно се досещате, че става въпрос за наследниците на създателя на Walmart Сам Уолтън, които към момента имат към 45% от колоса за търговия на дребно, което им дава обща стойност от 267 милиарда $ към 16 януари, демонстрира нова ранглиста на фамилиите на 10 милиардери на Forbes. Тази цифра превъзхожда чистата стойност на основния изпълнителен шеф на Tesla и SpaceX от към 202 милиарда $.

Forbes пресмята, че общото положение на 45-те супер заможни фамилии е към 1,3 трилиона $, или почти 10 пъти персоналното положение на Уорън Бъфет.

Семейство Марс е на второ място след Уолтън, със положение от 117 милиарда $. Става въпрос за компанията, която е притежател на десертчетата Mars и други.
 Кои са 10-те най-богати семейства в света?
Кои са 10-те най-богати семейства в света?

Търговци на дребно, фешън колоси и петролни магнати

В листата участват редица известни фамилии с имена като Кох (Koch Industries), Лаудер, зад които седи американската мултинационална козметична компания Estée Lauder Companies, Хърст и Мариот.

Потомците на Джон Д. Рокфелер съвсем не отпаднаха от листата на Forbes. Все отново намират място в него със положение от 10,3 милиарда $.

Няколко от най-богатите фамилии в Америка печелят парите си като построяват империи на най-големите частни компании в страната. Семейството на Каргил Макмилън да вземем за пример има над от 60 милиарда $ с помощта на собствеността им върху към 88% от хранителната корпорация Cargill.
 Една от най-богатите семейства в Канада потуши фамилна омраза като си подели бизнес империята
Една от най-богатите семейства в Канада потуши фамилна омраза като си подели бизнес империята

Франк Стронах и щерка му Белинда Стронах най-накрая завършили дългата борба за надзор на фамилния бизнес

Други към момента ръководят дялове в обществени компании, които са помогнали. Семейство Доранс има близо 40% от Campbell Soup Company; семейство Браун има към половината от амариканската верига за питиета Brown-Forman, притежател на Jack Daniel`s и Pritzkers са най-големите акционери на Hyatt Hotels.
 Най-скъпите разводи в кралски фамилии
Най-скъпите разводи в кралски фамилии

Те постоянно са съпроводени от финансови съглашения за милиони, разногласия за трофеи и какви ли не кавги

Имайки поради лист на супер богатите фамилии най-хубавият метод за създаване на голямо благосъстояние за поколенията е основаването на огромен, постоянен и дълготраен бизнес.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР