Българка чака около 12 часа, за да отдаде почит на

...
Българка чака около 12 часа, за да отдаде почит на
Коментари Харесай

Българка до ковчега на Елизабет! Сензационен разказ

Българка чака към 12 часа, с цел да отдаде респект на починалата кралица Елизабет II. “Ако трябваше да повторя и да очаквам още веднъж, щях да го направя ”, това съобщи Радост Пеева.

Дългото очакване не бе нещо извънредно във въпросната вечер на 15 септември.
-->
И Дейвид Бекъм е чакал 13 часа, без да се оплаква и да злоупотребява с известността си.

“Не бях сюрпризирана от опашката, чаках да има доста хора, защото знам от хората, които живеят тук, че доста почитат кралицата.

Още когато слязохме с мъжа ми метростанцията “Уестминстър ”, наоколо до Биг Бен, беше цялостно с полиция. Органите на реда ни стреснаха: Ще чакате най-малко 10 часа ”, само че аз бях твърдо решена да заставам до края ”, изясни Радост, представена от GlassNews.

Впечатление й прави, че всички са дисциплинирани и подготвени да чакат с часове, с цел да се поклонят пред своя монарх.

Другото нещо е организацията.

Тя е на извънредно високо равнище. Всеки от чакащите е получил гривна с номер и друг цвят, тъй че пререждане не е имало.

Отделно всеки, който е чакал е получил храна и вода. През целия път е имало хора, които са давали информация и са упътвали жителите – самите те са били доброволците, които не получават и пени за това.

Медицински екипи бяха разполжени през несъмнено разстояние и помагаха на хора, на които им прилошаваше.

“Видях доста чужденци, българска тирада не чух, признавам. По принцип в Лондон се чуваме на всички места съвсем, и освен тук.

Никой на опашката не се оплаква, а възрастни хора и такива в неравностойно състояние не издават и тон, макар студа и дългото очакване ”, отбелязва българката.

Около 5 часа тя към този момент е покрай ковчега на кралицата, само че първо е тежката инспекция. Храна, вода, парфюми, червила, спирали и сходни всичко се лишава.

“И най-сетне влязох. Емоцията, която ме обзе, не мога да я опиша с думи. Никога преди не съм се чувствала по този начин. Очите ми се наляха със сълзи, заставайки пред ковчега на кралицата. Виждах хората към мен по какъв начин също се вълнуваха. Всички плачеха и се кланяха. Видях и короната ”, разказва момента Пеева.

Хората са позволени единствено на 2 метра от тленните остатъци на Елизабет II.

Хората са позволени единствено на 2 метра от тленните остатъци на Елизабет II.

“Когато си потеглих краката ми бяха на рани, всичко ме болеше след тези часове, само че страстта, която изпитвах, беше по-силна.

Беше дълъг ден, само че се случва един път в живота, чете се по погледите на хората ”, прибавя тя.

Радост декларира, че не съжалява и за момент за дългата вечер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР