България Заседание във Фонд Земеделие, подадена ли е оставка По

...
България Заседание във Фонд Земеделие, подадена ли е оставка По
Коментари Харесай

Заседание във Фонд Земеделие, подадена ли е оставка

България Заседание във Фонд " Земеделие ", подадена ли е оставка По неофициална информация изпълнителният шеф на фонда Живко Живков е подал оставка 19 юли 2019, 15:07  Заседание във Фонд Източник: БГНЕС
а промяна в управлението на Държавен фонд "Земеделие " (ДФЗ) взема решение на изключително съвещание в петък Управителният съвет на фонда, свикано от министър Десислава Танева и в съгласие с министър-председателя.

По неофициална информация изпълнителният шеф на фонда Живко Живков е подал оставка. Като претекстове той показва персонални аргументи.

Пак по неофициална информация, отпред на ДФЗ ще застане Васил Грудев - консултант по еврофондовете на Десислава Танева. Той беше заместник-министър на земеделието във втория мандат на кабинета "Борисов, както и длъжностен зам.-министър.

Управителният съвет на ДФЗ ще реши и кой ще заеме мястото на заместник-изпълнителния шеф Калоян Костадинов, който преди дни беше задържан.

В сряда Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност петима чиновници в Държавен фонд "Земеделие ".

Спецпрокуратурата претърсва Държавен фонд "Земеделие "

Четирима от тях са упрекнати за осъществено в съучастничество длъжностно закононарушение - несъблюдение и нарушение на служебните им отговорности при обработката на заявки пред фонда за финансово подкрепяне на еднолични търговци, свързани с обвинения по делото против Миню Стайков и други 7 лица. Петият чиновник на Държавен фонд "Земеделие " е притеглен като обвинен за присъединяване в ръководената от Стайков проведена незаконна група. На трима от тях бяха наложени гаранции надлежно от 26 000 лева, 10 000 лева и 7 000 лева

По-рано през днешния ден Специализираният углавен съд пусна под гаранция и другите двама – шефовете на институцията, и им наложени парични гаранции от по 6000 лв..
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР