България запази осмото си място в класирането на европейското първенство

...
България запази осмото си място в класирането на европейското първенство
Коментари Харесай

България запази осмата позиция в класацията по медали на европейското по борба в Букурещ

България резервира осмото си място в класирането на европейското състезание по битка с помощта на медалите на Евелина Николова и Юлияна Янева, а Турция се изкачи на първата позиция, откакто в четвъртия ден на шампионата завоюва един златен орден, до момента в който главният противник за първото място Азербайджан остана без трофеи.

България е с едно сребро и шест бронзови медала, а на седмо място е Украйна с три втори места повече и три втори позиции по-малко. Турция има пет златни, четири сребърни и два бронзови медала, само че Азербайджан не е надалеч обратно при тъждество в купите и две втори места по-малко. Това прави представянето на борците в свободен жанр основно за отборната купа.

Вечерната сесия в Букурещ бе последна за дамите на шампионата. Тя стартира с 53 кг, където състезаващата се с безпристрастен статут Ванеса Каладжинская надделя шведката Йона Малмгрен с безапелационното 10:2. Следващата крайна битка бе за Евелина Николова, която отстъпи на състезаващата се с безпристрастен статут Ирина Курачкина във финала и не съумя да завоюва първото си злато на европейската сцена.

На 62 кг Грейс Булен от Норвегия завоюва третата си европейска купа, откакто надделя германката Луйза Ниймеш с 5:4, а на 65 кг Ирина Коляденко взе злато с 6:0 против румънката Катерина Зелених, победила по-рано в шампионата българката Тайбе Юсеин. На последната категория до 72 кг шампионка стана туркинята Несрин Баш, която завоюва против румънката Александра Ангел. Така Турция се изкачи отпред на генералното класиране по медали.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР