България закъсня с десетилетие да влезе в Еврозоната заради моткане.

...
България закъсня с десетилетие да влезе в Еврозоната заради моткане.
Коментари Харесай

Николай Василев: Изпуснахме Еврозоната заради моткане

България закъсня с десетилетие да влезе в Еврозоната поради " моткане ". Това съобщи някогашният вицепремиер и министър на стопанската система Николай Василев пред БТВ.

Той посочи, че България може да бъде призната в клуба на богатите още на 1 януари 2024. За 20 година Василев не е чул да има някаква акция за приемането на еврото. Имало е напълно къси интервали, в които държавното управление на Борисов говорило за изгодите от приемането на еврото, уточни Николай Василев.

По отношение на високата инфлация у нас, Василев добави, че страната е с най-хубавите стопански индикатори в своята история от хан Аспарух до момента.

" Няма никакви рецесии - в България няма война, няма криза, няма пандемия, няма бежанска вълна от Югоизток, няма настъпление на извънземни. Защо в тези златни години политиците желаят да има доста проценти недостиг? ", изреди някогашният вицепремиер.

Той няма упреци към служебния финансов министър Росица Велкова. " Ако нямаме постоянни държавни управления, обстановката ще става по-лоша. Ако още веднъж ще влезем в избори, които още веднъж ще родят нищо - употребява от това няма ", изясни Василев. Той не вижда проблем със остарелия бюджет, само че животът демонстрира, че служебното държавно управление не може да има дълготрайни тактики и нямат визия за нито един бранш на страната. " Нацията има огромни проблеми, с които никой не се занимава ", уточни Николай Василев.

По думите му за никакво заледяване на приходите не може да се приказва. Всяка година междинни, минимални приходи и пенсии се качват, а думите като заледяване нямат никакво съображение. Бих забранил две думи - едната е недостиг, а другата актуализация, посочи Николай Василев.

Той добави, че 50% инфлацията е привнесена, а другите 50% е поради помпането на приходите, което води до по-голяма инфлация. Таван на надценката няма да проработи, което ще докара до дефицити и черен пазар, счита Василев.

Той не знае какво значи далавера в България в случай, че няма такава. Василев е срещу и повдигането на налозите. Сега концепцията е да се санкционират всички компании. Бизнесът не протестираше против неправилната политика, само че бе въпрос на време да му се вдигнат налозите, означи Василев, който би предложил 5% Данък добавена стойност на интернационалния туризъм.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР