България заема 4-то място във временното подреждане за отборната надпревара

...
България заема 4-то място във временното подреждане за отборната надпревара
Коментари Харесай

България с четвърто място във временното класиране за отборната надпревара на европейското



България заема 4-то място във краткотрайното нареждане за отборната конкуренция на европейското състезание по художествена гимнастика, което се организира във Варна. След приключването на квалификациите при самостоятелните гимнастички българките са със общ брой от 197.050 точки.  Към него ще бъдат прибавени оценките, които ще получи ансамбъла ни дами за двете си съчетания в многобоя. Начело с резултат от 215.425 точки е отбора Русия, следван от този на Беларус (204. 025 точки) и трети е този на Израел (199.250 точки).



Боряна Калейн и Катрин Тасева откриха място в седем от осемте финала. Калейн ще се бори за оценките в три от тях. След като през вчерашния ден се класира измежду 8 най-хубави на обръч и топка, през днешния ден възпитаничката на Мариана Памукова стартира извънредно добре осъществяването си с лента, само че в края завърза възел, което я принуди да вземе авариен апарат, а това я остави отвън осмицата – 10-то място с 21.200 точки. Тасева също позволи грешки, само че те не и попречиха и в неделя тя още веднъж ще показа съчетанието си – 4 по –сила оценка (22.000 точки).



В осъществяванията с бухалки още веднъж през днешния ден не беше деня на Боряна. Тя позволи две изпускания, само че въпреки всичко оценката и стигна с цел да влезе във финала с 6-ти по мощ резултат – 25.850 точки. Катрин се подреди директно след нея – 7-ма с 25.500 точки.



В квалификацията за самостоятелния многобой Боряна Калейн приключи 6 със резултат от 76.950 точки, а Катрин Тасева е 7 с 76.900 точки. Рускинята Дина Аверина завоюва пресявките с общ общ брой от 84.900 точки. Втора е защитаващата купата си Линой Ашрам (Израел)– 82.000 точки, а трета Анастасия Салос (Беларус) – 81.700 точки. Втората рускиня Арина Аверина, която през вчерашния ден не игра обръч, през днешния ден направи две груби неточности на бухалки и е се подреди 5-та – 78.575 точки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР