България влиза след най-големите в ски спорта, коментира на пресконференция

...
България влиза след най-големите в ски спорта, коментира на пресконференция
Коментари Харесай

Цеко Минев: Влизаме сред най-големите в ските

 Алберт Попов пренаписа историята в ските ни
България влиза след най-големите в ски спорта, разяснява на конференция във връзка идната Световна купа по ски алпийски дисциплини в Банско президентът на БФСки Цеко Минев.

Състезанието ще се проведе на 22-24 февруари 2019 година

Цеко Минев изрази изключително задоволство от обстоятелството, че Банско ще е хазаин на събитие от подобен сан за първи път. Той съпостави курорта с най-именитите - Кицбюел, Вал ди Зер и Бийвър Крийк. Минев разгласи, че ги чака сериозна работа до 22 февруари и се похвали, че ние сме единствената страна, събрала всички международни звезди за изработката на промо клип за надпреварата и за България като зимна дестинация.

Гордеем се с обстоятелството, че от 10 години в Банско се организират надпревари от Световната Купа, разгласи на собствен ред Георги Бобев - вицепрезидент на асоциацията. Сумарно през годините конкуренциите в Банско са гледани от над половин милиард души. Международният отзив също е сериозен - 25 малките екрани в света отразяват директно протичащото се тук, уточни той.

Виктор Гичев от организационния екип описа какъв е проектът за подготовка. Всичко започва на 9-ти февруари, защото на 10 ще има надзор на снега. В началото подготовката ще се води от 65 души, които може да доближат 180. Организаторите нямат терзания за твърдостта на снега нито пък за качеството му. Тази година ще опитат да усилят зрелищността на надпреварите, като се създадат повече талази и скокове.

На въпроса какъв брой ще коства всичко и ще помогне ли Министерство на младежта и спорта, Минев отговори: " Стартовете за Световната купа в Банско са едно самобитно продължение на Световните шампионати по художествена гимнастика и волейбол. Надяваме се, че министерството ще помогне, създали сме проект и сме го внесли, чакаме разглеждането му. Като елементарна цифра, на уредниците им коства 1,5 милиона евро дневно, а минималният награден фонд би трябвало да е 450 000 швейцарски франка. Ще опитаме да набавим най-малко половината от бюджета, който е към 5 милиона евро. "

Организаторите не пропуснаха да поздравят скиора Алберт Попов за триумфа му, откакто завоюва своите първи точки за Световна купа, завършвайки 20-и в първия слалом за сезона - в Леви, Финландия.

Камен Златков също ще вземе присъединяване в Банско. Радослав Янков бе специфичен посетител и получи премия от А1, които са един от спонсорите на БФСки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР