България вероятно ще поиска за нея да се допусне изключение

...
България вероятно ще поиска за нея да се допусне изключение
Коментари Харесай

България вероятно ще поиска изключение от евентуална забрана за внос на руски горива

България евентуално ще изиска за нея да се допусне изключение от възможна възбрана за импорт на съветски природен газ и нефт, в случай че това предложение бъде импортирано. Това съобщи министър председателят Кирил Петков, представен от Reuters.

Агенцията припомня, че въпреки и членка на Европейски Съюз и НАТО, България е съвсем изцяло подвластна от доставките на газ от съветския " Газпром ", до момента в който единствената й петролна рафинерия, благосъстоятелност на съветската ЛУКОЙЛ, обезпечава над 60% от употребяваното гориво в страната.

Идеята за ембарго върху вноса на естествени горива от Русия се разисква сред Съединени американски щати и Европейски Съюз , като американската страна е подготвена да предприеме такава мярка и без присъединяване на съдружниците от Европа.

Германия, най-големият покупател на съветски недопечен нефт, се разгласи срещу сходна възбрана - позиция, която поддържа и Петков.

" Б ългария би подкрепила всевъзможни ограничения, тъй като ние в действителност сме срещу войната, само че за тези две (петрол и газ), може би ще желаяме изключение ... Нямаме настоящи други възможности сега, ние сме прекомерно подвластни. " - показва българският министър председател Петков в изявление за Reuters.

" Ние изцяло поддържаме украинския народ, подкрепихме първия пакет от наказания, даже сме отворени и за други наказания, единствено тези две наказания би било доста мъчно за нас да приемем като стопанска система и като страна. " - добавя Петков.
 България и Гърция ще работят за гарантиране на непрекъснатостта на газовите доставки
България и Гърция ще работят за гарантиране на непрекъснатостта на газовите доставки

Асен Василев изрази убеденост, че интерконекторът сред двете страни ще бъде приключен допустимо най-бързо

Той твърди, че България работи за диверсификация на доставките и води договаряния за импорт на по-големи количества азербайджански газ, като изследва и разновидностите за импорт на полутечен природен газ, доставян през гръцките пристанища.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР