България трябва да стане член на Шенген до края на

...
България трябва да стане член на Шенген до края на
Коментари Харесай

България в Шенген! Прогнозата на Илхан Кючюк

България би трябвало да стане член на Шенген до края на годината. Това съобщи водачът на европейските либерали Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/ " Обнови Европа " по време на дебата за положението на Европейски Съюз.

Плановете на съюза за справяне с енергийната рецесия, корупцията, високите цени на електрическата енергия и вложения в стопанската система на Европейски Съюз бяха измежду тематиките, разисквани с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. В програмна тирада пред Европарламента тя показа ограниченията за излизане от енергийната рецесия и планове за законодателните начинания, които предстоят през идващите седмици и месеци.

-->

Евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючюк поддържа напъните на Европейската комисия и съобщи, че през днешния ден Европа би трябвало да бъде единна, както във вътрешен проект по този начин и във външен.

По думите му предлагането на Комисията за основаване на политическа общественост е положително, само че съгласно него Западните Балкани би трябвало да бъдат интегрална част от Европейски Съюз.

„ Много ми подхожда концепцията за политическа общественост и основаване на нови другарства и партньорства. Но не мога да възприема Западните Балкани като част от тази политическа общественост. За мен те би трябвало да бъдат интегрална част от Европейски Съюз. Исторически и географски те принадлежат към Европа и желая да бъдат част от Европейски Съюз. Поколения наред и европейски, и национални политици работят за това. “, безапелационен бе Кючюк.

Според евродепутата огромното предизвикателство пред Съюза е по какъв начин Европа да наподобява по различен метод през 2024 година Кючюк приветства концепцията на Комисията за основаване на същински Европейски конвент, където концепциите на жителите да намерят място.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР