България трябва да се държи хладнокръвно в ситуацията със спрените

...
България трябва да се държи хладнокръвно в ситуацията със спрените
Коментари Харесай

Николай Василев: България трябва да се държи хладнокръвно по отношение на Русия

България би трябвало да се държи невъзмутимо в обстановката със спрените доставки на съветски газ и да се съветва с европейските сътрудници, съобщи пред Българска национална телевизия финансовият анализатор Николай Василев, министър на стопанската система в държавното управление на Симеон Сакскобургготски.

Той уточни, че е належащо да има обща европейска позиция.

Василев означи като удобен фактор настъпването на летния сезон, през който потреблението на газ е по-ниско. Същевременно той укори ръководещите, че поради неприятната им бюджетна политика находището в Чирен е съвсем празно.

Ексминистърът още веднъж разяснява проблема с Gemcorp, като съобщи, че в случай че някой идва с инвестиция от 1 милион, на него би трябвало да се гледа съществено, само че в случай че става дума за съветски олигарх, той просто не би трябвало да идва.

Василев сподели още, че сегашният бюджет е най-щедрият в историята, само че все пак се генерират големи дефицити поради непрекъснатото харчене. Василев подсети обещанията на ръководещите, че в случай че се запушат течовете, ще се съберат още 8 милиарда лв. и ще има пари за всичко.

„ България беше една от минимум задлъжнелите страни, в този момент ще натрупаме голям дълг “, предвижда той, като още веднъж запита какво е станало с 9-те милиарда бюджетни средства, изхарчени за към 9 работни дни през декември.

По думите му, това е най-популисткият бюджет.

Той се разгласи срещу приемането на диференцирана ставка на Данък добавена стойност за избрани артикули, защото това ще усили дупката в бюджета. Според него другата марка, препоръчана от Българска социалистическа партия – таванът на цените е популистка и в никакъв случай в историята не е довела до положителни резултати.

„ Най-доброто оръжие против всяка инфлация е икономическият напредък “, само че за това никой не приказва, означи някогашният стопански министър.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР