България трябва да изхожда от националните си интереси относно решението

...
България трябва да изхожда от националните си интереси относно решението
Коментари Харесай

Димитър Гърдев: Да се изхожда от националните ни интереси при решение за военна помощ за Украйна

" България би трябвало да изхожда от националните си ползи по отношение на решението дали да изпрати оръжие за Украйна. Независимо какво приказват някои хора, че България няма да стане по този начин по този спор, не е правилно . Има безусловно открити интернационалните правила, свързани с Конвенцията за самостоятелните страни ".

Това сподели пред БНР външнополитическият анализатор Димитър Гърдев, интернационален секретар на " ИТН ".

По думите му  мирът, който ще бъде открит в Украйна, ще зависи напълно от водените бойни дейности  и от втората фаза, която се разиграва.

" Трябваше да се стартират договаряния доста по-рано, само че нещата не се движат по логиката, която ние споделяме.  Този спор е излязъл от дълго време от естествената човешка логичност .

Международният анализатор акцентира, че глобите, наложени от Европейски Съюз и Съединени американски щати на Русия, са нещо ново за света и никой не може да каже по какъв начин ще се отразят и на едната, и на другата страна:

" Ако си приказваме, че отводът от съветски газ и нефт въздейства единствено върху Москва, не е по този начин, той въздейства върху нас - на цените и на ценообразуването на всяка една стока, в която е вложена сила ". 

Интервюто на Георги Марков с Димитър Гърдев в предаването " Нещо повече "  можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР