България трябва да бъде по-твърда в позицията си за Северна

...
България трябва да бъде по-твърда в позицията си за Северна
Коментари Харесай

Проф. Николай Овчаров: Трябва да бъдем по-твърди в позицията си за Северна Македония

България би трябвало да бъде по-твърда в позицията си за Северна Македония и да употребява всички дипломатически лостове в това число и несъгласие, в случай че западната ни съседка не извърши поставените условия за присъединение към Европейския съюз. Това съобщи археологът проф. Николай Овчаров. По думите му наши историци би трябвало да разяснят в Брюксел какви са съответните претенции на България към Северна Македония, тъй като за междусъседските разногласия на двете страни се знае прекомерно малко в Европа.

„ Арбитър на всички тези неща ще бъде Европа, това е ясно. Всяка глава в договарянията със Северна Македония ще минава през всичките страни-членки. Тези хора би трябвало да знаят защо става дума. Аз дори не мога да упреквам нидерландците. Те са си прави хората, каквато информация доближи до тях, това е “, съобщи Овчаров.

„ Ние към този момент сме дали зелена светлина, това към този момент го имаме като контракт. Така че, би трябвало да използваме дипломатическите лостове, които ни дава участието ни в Европейски Съюз, това е явно. Трябва да бъдем по-твърди “, съобщи още той.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР