България трябна да представи в ЕС Плана за възстановяване и

...
България трябна да представи в ЕС Плана за възстановяване и
Коментари Харесай

Станишев: Оптимистичен вариант е да имаме одобрен План да възстановяване наесен


България трябна да показа в Европейски Съюз Плана за възобновяване и резистентност.Трябва да се форсира оптимално работата, с цел да може още преди образуването на идващото държавно управление, служебното да може да го внесе. Това разяснява водачът на ПЕС Сергей Станишев в изявление за БНР. В момента в Берлин тече конференция на Партията на европейските социалисти, а новият стопански проект за поддръжка след коронавирус рецесията е една от обсъжданите тематики.

За първи път Европа има толкоз масиран инструмент за поддръжка, казаСтанишев. Огромен е ресурсът на Европейския съюз от идващото потомство, както се назовава възстановителният пакет – близо 750 милиарда евро, посочи той.

По думите на Станишев дружно с постоянните фондове по многогодишната финансова рамка на Съюза, на България й следва в идващите 7 години да усвои 30 милиарда евро, „ какъвто запас не сме имали наличен в никакъв случай “.

Оптимистичният вид е да имаме утвърден проект наесен, само че добре е това да бъде ранната есен, а не зимата, счита водачът на европейските социалисти.

Той предизвести: „ Ако изпуснем шанса за рационализация на стопанската система, това ще бъде доста тежко като последствия за България, тъй като ще затвърди България на дъното. “

Трябва да бъдем доста рационални в изразходването на тези пари и това да не се трансформира в нормалната българска процедура – „ има едни пари, дайте да ги усвоим, пък по какъв начин ще подействат на стопанската система, не е изключително значимо “, безапелационен е Станишев.

По мотив конференцията „ Смелост за Европа “, която събра европейските социалисти в Берлин, ръководителят на ПЕС кометтира, че срещата е съумяла да промени метода на мислене по основни политики на европейско равнище.

Имаме съображение да кажем, че това, което свършихме за последната година, е доста сериозен прогрес във възобновяване на обществена Европа, акцентира Сергей Станишев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР