България Стотици роми на протест в Бургас заради спряна вода

...
България Стотици роми на протест в Бургас заради спряна вода
Коментари Харесай

Стотици роми на протест в Бургас заради спряна вода

България Стотици роми на митинг в Бургас поради спряна вода Местното ВиК им спря водоснабдяването поради задължения за над 100 000 лв., протестиращите желаят оставки  Жанета Нейкова 21 май 2019, 11:26
тотици роми с плакати, мегафони, свирки се събраха тази заран пред постройката на общината в Бургас и желаеха оставката на управлението й. Ромите са поданици на квартала "Победа ".

Те желаят неотложно да им бъде пуснато водоснабдяването, което локалното ВиК сдружение спря поради насъбрани задължения за повече от 100 000 лв..

Ромите декларират, че не можели да вървят на учебно заведение некъпани, щели да заловен краста, въшки, морбили.

100 хиляди лева сметка за вода поради незаконни водопроводи

Протестът в Бургас се охраняваше от жандармерия и служители на реда със особено подготвени кучета.

Кметът Димитър Николов сподели, че не приема апелите за оставка. Той изясни на протестиращите, че ВиК е държавно сдружение и няма по какъв начин да му бъде разпоредено да възвърне водоподаването в квартала.

"Който има доста огромна сметка за вода и не може да си я заплати сега, има право да подписа контракт за разсрочено заплащане ", сподели градоначалникът.

Ромите заплашиха, че, в случай че не бъде изпълнено настояването им, след 24 май ще изоставен работните си места в почистващата общинска компания и по този метод градът ще бъде засипан с отпадъци.

"Призовавам хората да се успокоят. Няма да позволи безредици и ескалация в центъра на града. Тези крайни апели за принуждение не ги схващам. Правилата и законите в България важат за всички жители. Като кмет съм задължен да спазвам дали се съблюдават тези закони. Мога да им спомагам да си ревизират партидите и кой каквото не е платил да си го изплати. След като това се случи, ще им спомагам да бъде възобновено водоподаването”, съобщи кметът на Бургас.

Още по тематиката вижте и във видеото.

Вътрешна македонска революционна организация: Във Филиповци има 3 водомера. Жителите: Тук тече отпадна вода

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Жанета Нейкова Източник: Бургас вода протест
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР