България става все по-атрактивна дестинация и със сигурност е сред

...
България става все по-атрактивна дестинация и със сигурност е сред
Коментари Харесай

4 нови дестинации открива Wizz Air за София

България става все по-атрактивна дестинация и сигурно е измежду най-бързо растящите пазари на  Wizz Air, най-голямата нискотарифна самолетна компания в Централна и Източна Европа, съобщи Габор Васархели, управител Корпоративни връзки на въздушния транспортьор на особено събитие в София.

По тази причина  от март догодина  Wizz Air открива четири нови дестинации, които ще се обслужват от базата на компанията в София - до Атина, Лисабон, Малага и Ница. Полетите до Атина ще са всеки ден, а до останалите три туристически перли - два пъти седмично. Пак от март идната година компанията възнамерява да усили и честотата на полетите от и за София по 8 от най-популярните си маршрута. Така полетите до Лондон Лутън ще се извършват 19 пъти в седмицата; до Барселона, Айндховен, Рим Фиумичино и Тел Авив – 7 пъти седмично, а до Копенхаген, Брюксел Шарлероа и Ларнака – 5 пъти на седмица. Разширяването на оперирането по всички тези дестинации се дължи освен на растащия брой пътуващи българи, само че и на засилващия се интерес от западни туристи и представители на деловия свят към България, акцентира Васархели.

Повече от 2 милиона пасажери са избрали Wizz Air за пътуванията си от и до България през първите 10 месеца на тази година. Това е с 43% повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Компанията е водещият авиопревозвач у нас с пазарен дял над 32%. В България, през двете си съществени бази в София и Варна, Wizz Air предлага 32 маршрута от и до 17 страни. Компанията поддържа и вътрешна линия сред двете си бази и извършва и полети до Бургас

Първият полет на Wizz Air от София излетя през септември 2005 година От тогава насам самолетната компания се утвърди като пазарен водач в страната и е превозила над 10 милиона пасажери от и до трите български летища: София, Варна и Бургас, като непрестанно уголемява активността си.

Днес Wizz Air има осем самолета в България, седем в София и един на летище Варна, и екипаж от 300 чиновници, насочени към клиента. През първите девет месеца на 2017 година над 1.8 милиона пасажери са пътували с Wizz Air от и до България, което е с 41% повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година. С обширната си мрежа през 2017 година самолетната компания поддържа косвено повече от 1300** работни места в обвързваните с нея промишлености.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР