България Случаят Куйович: Намалена присъда, провинения, Румен Петков Бившият главен

...
България Случаят Куйович: Намалена присъда, провинения, Румен Петков Бившият главен
Коментари Харесай

Случаят Куйович: Намалена присъда, провинения, Румен Петков

България Случаят " Куйович ": Намалена присъда, прегрешения, Румен Петков Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи ген. Валентин Петров приканва за проявление на всички материали по делата против наркобоса 28 август 2019, 09:42 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Случаят
Случаят " Куйович ": Намалена присъда, прегрешения, Румен Петков
 Напрежение във Войводиново, за какво роми съдят България в Страсбург
Напрежение във Войводиново, за какво роми съдят България в Страсбург
 Втори ден Министерство на вътрешните работи търси мъж, липсващ в гора във Варна
Втори ден Министерство на вътрешните работи търси мъж, липсващ в гора във Варна
 Камион разля 8 тона масло на основна артерия в София
Камион разля 8 тона масло на основна артерия в София
 Борисов към Борис Джонсън: Ще създадем всичко допустимо за Брекзит със договорка
Борисов към Борис Джонсън: Ще създадем всичко допустимо за Брекзит със договорка
 Министерство на вътрешните работи разгласява нови фотоси за убийството в Негован
Министерство на вътрешните работи разгласява нови фотоси за убийството в Негован
 Радев: Работата на премиера е да обезпечава по-добър живот
Радев: Работата на премиера е да обезпечава по-добър живот
 Арестуваха наркобос на
Арестуваха наркобос на " Тракия ", до момента в който излежава присъда

аркобосът Будимир Куйович, който излежава 16-годишна присъда за трафик на дрога, преди ден беше хванат в кола на автомагистрала "Тракия " с подправена шофьорска брошура. Оказа се, че по това време е бил в отпуск от пандиза. Той му се полагал поради труда, който постоянно полагал – като чистач и озеленител, в затворническото общежитие от открит вид в Казичене.

Арестуваха наркобос на "Тракия ", до момента в който излежава присъда

Бил изместен там от Централния софийски затвор напролет на 2017 година и режимът за излежаване на присъдата му бил изменен в лек , сподели в ефира на "Здравей, България " по NOVA началникът на пандиза в столицата основен контрольор Десислав Трайков.

"Куйович има 2500 направени дни, които са били задоволително съображение за понижаване на присъдата му с 3 години и половина. Към сегашния миг остатъкът от присъдата му е две години и половина”, сподели Трайков. Той акцентира, че наркобосът е бил изместен в Казичене и сполучил право на годишна отмора съгласно мненията на доста специалисти. Освен това, през последните 5-6 години нямал дисциплинарни нарушавания. "Куйович неведнъж е награждаван поради трудовата си активност ", сподели още Трайков.

След като бе хванат с подправена брошура зад кормилото, издадена сякаш в Португалия, черногорецът още веднъж е изместен в централния корпус на пандиза в София. "Следва дисциплинарна глоба, а след това и завишаване на режима за изтърпяване на наказване ", разясни Трайков.

Той дефинира като "абсурд " допускането, че външен човек може да е донесъл документа менте на Куйович в Казичене.

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи ген. Валентин Петров пък съобщи, че знае за още два случая, при които наказаният е бил хващан с подправени документи за идентичност.

"При единият от случаите документи му бяха издадени от и със съдействието на чиновници в Стара Загора. При другия документ му беше публикуван от подправен документ с документално предписание на основния секретар на Министерство на вътрешните работи по това време Илия Илиев ", сподели ген. Петров.

На въпроса дали е съществувал така наречен "чадър " над наркомрежата на Куйович, някогашният основен секретар отговори:

"Случаят "Будимир Куйович” беше употребен за разпра с тогавашния вътрешен министър Румен Петков. Всички чиновници, които съзнателно си вършеха работата, просто пострадаха и бяха уволнени. А тези, които подкрепяха Куйович, имаха професионално развиване. Ваньо Танов беше назначен за шеф на Агенция "Митници ", а Илия Илиев – в "Информационно обслужване”. Той и до през днешния ден се намира в "Южен поток”, където получава една много добра заплата ", уточни ген. Петров.

Той прикани за разсекретяване на всички материали по делата против излежаващия присъда у нас наркобос. И отхвърли да е взимал от него такса "спокойствие ", с цел да прикрива противозаконната му активност в България ".

Преди повече от 10 години името на черногореца раздруса Министерство на вътрешните работи. Имаше подозрения за чадър над неговата наркомрежа. Стигна се до оставки на полицейски шефове. Докато се водеха делата на Куйович, той съумя да упрекна тогавашния вътрешен министър Румен Петков, че е вземал пари от него. Петков подаде оставка като член на кабинета на Сергей Станишев. Главният секретар на ведомството Илия Илиев беше освободен, а антимафиот номер едно по това време ген. Валентин Петров подаде оставка, откакто тя му поискана от наследника на Петков – Михаил Миков.

Сега ген. Петров твърди, че чадърът над Куйович "беше потвърден с някои писмени разпореждания”, свързани с издаване на подправени документи за идентичност на наркотрафиканта. "Освен в този момент, когато е заловен с подправена шофьорска брошура, аз знам за още два такива случая. При единия документи му бяха издадени със чиновници на чиновници в Стара Загора, а при другия - с документално предписание на основния секретар на Министерство на вътрешните работи по това време Илия Илиев”, сподели ген. Петров.

Валентин Петров е индивидът, който през 2005 година експулсира наркобоса от България. Категоричен е, че това се налагало, защото рисковият нарушител представлявал опасност за националната ни сигурност.

Още по тематиката вижте във видеото.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: Будимир Куйович .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> Гърция проверява българи за трафик на хора <br>
Гърция проверява българи за трафик на хора
 <br> „ Екоравновесие”: Кучетата се крият доста добре през нощта <br>
„ Екоравновесие”: Кучетата се крият доста добре през нощта
 5 години без писателя на вярата 5 години без писателя на вярата  Походът на изкуството против стените Походът на изкуството против стените Последни  Будимир Куйович Случаят " Куйович ": Намалена присъда, прегрешения, Румен...  В първи клас - пет съвета за родители В първи клас - пет съвета за родители  <p><strong>Човекът</strong>, който върна <strong>Южна Добруджа</strong>&nbsp;на България</p> Човекът, който върна Южна Добруджа на България  войводиново Напрежение във Войводиново, за какво роми съдят България в...  Архив Астрономи откриха " планета като никоя друга до момента "  Иван Йорданов Втори ден Министерство на вътрешните работи търси мъж, липсващ в гора във Варна  Камион разля 8 тона масло на основна артерия в София Камион разля 8 тона масло на основна артерия в София  Мая Манолова Мая Манолова за парцела на щерка й в центъра на София  <p>Volvo S60 чупи стандарти (тест драйв)</p> Volvo S60 чупи стандарти (тест драйв)  <p><strong>Забранените афери</strong> на граф и графиня Маунтбатън&nbsp;</p> Забранените афери на граф и графиня Маунтбатън  <p><strong>Приложения</strong>, с които да отбраните чатовете си</p> Приложения, с които да отбраните чатовете си  Борисов към Борис Джонсън: Ще създадем всичко допустимо за Брекзит със договорка Борисов към Борис Джонсън: Ще създадем всичко допустимо...  Българин е бил погубен на остров Родос Българин е бил погубен на остров Родос  Министерство на вътрешните работи разгласява нови фотоси за убийството в Негован Министерство на вътрешните работи разгласява нови фотоси за убийството в Негован  Президентът Румен Радев организира среща с виновните министри за чумата по свинете. На срещата участват: Томислав Дончев, Десислава Танева, Младен Маринов, Нено Димов. Радев: Работата на премиера е да обезпечава по-добър...  <p>Близкият изток пред война след израелски атаки</p> Близкият изток пред война след израелски офанзиви  Обединение във Англия против Брекзит без договорка Обединение във Англия против Брекзит без договорка  Будимир Куйович Арестуваха наркобос на " Тракия ", до момента в който излежава присъда  15-годишно момче се удави в морето в Царево 15-годишно момче се удави в морето в Царево  <p><strong>Най-странните</strong> учебни правила</p> Най-странните учебни правила Всичко от през днешния ден Виц на деня - Току що напуснах работа. Не можех повече да работя за този човек, по-късно, което ми сподели! - Какво ти сподели? - Уволнен си... Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Ивет Лалова с следващ триумф  Той е българският господин за един ден  Днес на Шипка е положен първият камък на българската независимост  Откриха нова златна мина у нас  Защо 2 млн. души се хванаха за ръце и пяха дружно против Съюз на съветските социалистически републики  Млад мъж избави две деца и оцеля по знамение в „ Аспарухово ” Водещи вести  Мая Манолова Мая Манолова за парцела на щерка й в центъра на София  <p>Путин качи Ердоган на Су-57 в невиждан жест</p> Путин качи Ердоган на Су-57 в невиждан жест  <p><strong>Човекът</strong>, който върна <strong>Южна Добруджа</strong>&nbsp;на България</p> Човекът, който върна Южна Добруджа на България  <p>Volvo S60 чупи стандарти (тест драйв)</p> Volvo S60 чупи стандарти (тест драйв)  <p><strong>Забранените афери</strong> на граф и графиня Маунтбатън&nbsp;</p> Забранените афери на граф и графиня Маунтбатън  Архив Астрономи откриха " планета като никоя друга до момента "  В първи клас - пет съвета за родители В първи клас - пет съвета за родители  Българин е бил погубен на остров Родос Българин е бил погубен на остров Родос  <p>Близкият изток пред война след израелски атаки</p> Близкият изток пред война след израелски офанзиви  Обединение във Англия против Брекзит без договорка Обединение във Англия против Брекзит без договорка  15-годишно момче се удави в морето в Царево 15-годишно момче се удави в морето в Царево  <p><strong>Най-странните</strong> учебни правила</p> Най-странните учебни правила  <p>&quot;Галъп&quot;: Манолова печели при възможен балотаж против Фандъкова&nbsp;</p>
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР