България ще закупи 6 медицински хеликоптера с пряко договаряне с

...
България ще закупи 6 медицински хеликоптера с пряко договаряне с
Коментари Харесай

Край на сагата: България купува 6 медицински хеликоптера

България ще закупи 6 медицински хеликоптера с директно договаряне с компанията „ Леонардо “ (Leonardo S.p.A.), която кандидатства още при първата социална поръчка. В последна сметка тя се оказа несполучлива и процедурата беше стартирана изначало, само че в този момент ще има позитивна развръзка, излиза наяве от информация на bTV.

 заради препоръчана от компанията по-висока от оптималната заложена от здравното ведомство стойност.

Прогнозната цена на хеликоптерите ще е над 135 млн. лева, като в нея, с изключение на машините, е включена и инсталация, и образование. Тази цена е по-висока от в началото препоръчаната от компанията.

Междувременно по Нова телевизия шефът на Държавния въдухоплавателен оператор Георги Гвоздейков разгласи, че процедурата по закупуване на медицински хеликоптер е в ход и ще завърши на 16 януари. По думите му офертата ще бъде отворена ден по-късно.

„ Тогава ще имаме изясненост дали претендентите дават отговор на условията и в случай че всичко това е спазено и се избере участник можем да кажем, че идната стъпка е сключване на контракт и доставка на хеликоптер “, съобщи той.

Няма политическа воля, това е повода толкоз години да нямаме медицински хеликоптер, сподели още Гвоздейков.

„ Държавната администрация има доста сериозен проблем, обществото също не е държало сметка за нещата, които се случват “, разясни той и добави: „ Най евентуално някой съзнателно саботира този план да не бъде осъществен за сметка на хората. “

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР