България ще ремонтира украинска военна техника, а Киев ще ни

...
България ще ремонтира украинска военна техника, а Киев ще ни
Коментари Харесай

Украйна ще ни доставя ток!

България ще ремонтира украинска военна техника, а Киев ще ни доставя ток. Това стана ясно на взаимната конференция на Кирил Петков и Володимир Зеленски след тяхната среща в украинската столица, заяви Нова.

Обсъдихме взаимоотношение в енергетиката – Украйна е подготвена да доставя България с електрическа енергия, да спомага за диверсификацията на газа през Трансбалканския газопровод, сподели Зеленски.

По време на диалозите са били разисквани опциите за ремонт на украинска военна техника в българските мощности, изясни още Зеленски.

За нас е значимо качеството и периодите, акцентира президентът.

Постигнати са били договорености за превозване на селскостопанска продукция през пристанище Варна.

Киев ще сътрудничи на българските плавателни съдове, блокирани на украинските пристанища.

Целта на глобите е Русия да бъде принудена да търси мир. Смятаме, че България ще ги поддържа и отсега нататък. През февруари на срещата ни в Мюнхен ние подписахме документ за европейската вероятност на Украйна. Днес получих увещание, че България продължава да поддържа това, сподели Зеленски.

По-рано денем българските представители посетиха градовете Бородянка, Буча и Ирпен.

Пълен смут, мирни жители стават цели. Не е човешко да останем несъпричастни към такава покруса, разяснява Петков във връзка концепцията България да окаже военна помощ на Украйна.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР