България ще приложи опита на Германия – хора със сертификат

...
България ще приложи опита на Германия – хора със сертификат
Коментари Харесай

Кунчев каза как Германия ще ни помогне за фалшивите сертификати

България ще приложи опита на Германия – хора със документ за имунизация, които действително не са си сложили нито една ваксина, само че желаят да го създадат, няма да бъдат преследвани от закона. Това обаче не изключва наказването за служителя, издал подправения документ, разгласи в изявление за Нова телевизия основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев.

„ Изобретението на България да вкара съществуването на антитела като съображение за издаване на зелен документ е неверно. Безумно от здравна позиция е и издаването на здравния документ незабавно след първа игла”, безапелационен е Кунчев.

„ Твърденията, че имунизациите не работят, са тотално погрешни. Те обаче не са толкоз ефикасни против разновидността Омикрон. При него двудозова имунизация ни защищава с до 50%, а в случай че имаме трета бустерна доза отбраната нараства с до 80-85%. Няма 100-процентова гаранция все още”, добави доцентът.

По думите му въздействието на Омикрон пораства стремглаво и в случай че карантинираме всички контактни, ще пристигна миг, в който цялата страна ще е под карантина. Според Кунчев три са аргументите да пораства броят на хората, които влизат в болница макар, че са имунизирани - ниският % на имунизация в България, дребният % сложени бустерни дози и това, че Омикрон съумява да заобиколи имунитета, основан от двудозовата имунизация.

Той даде отговор на въпроса кой ще може да се възползва от по-кратката карантина. „ Всичко зависи от това в кой миг ни е връчено предписанието от РЗИ. Това важи единствено в случай че сме контактни лица на инфектиран, само че не и в случай че ние самите сме болни”, изясни Ангел Кунчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР