България ще поиска от Европейската комисия разрешение да внесе проекта

...
България ще поиска от Европейската комисия разрешение да внесе проекта
Коментари Харесай

Какво се случва със Стратегическия план за земеделие

България ще изиска от Европейската комисия позволение да внесе плана си на Стратегически проект за развиване на земеделието до 2027 година със забавяне.

Съгласно еврорегламентите националният проект трябваше да е подготвен до 1 януари 2022 година, само че поради политическата рецесия трикратните парламентарни избори и дългото ръководство от служебно държавно управление, документът към момента не е подготвен, а част от предложенията в него провокират остро неодобрение сред  фермерите. Това  съобщи  за „ Хоризонт “ съпредседателят на Националната овцевъдна асоциация Симеон Караколев.

„ Съвсем недвусмислено ние изразихме позиция в самата тематична работна група, че за нас като страна е доста по-добре да бъде направено вярно и надлежно да бъде по-добре прилагано. Има значително страни членки, които също няма да бъдат подготвени с техните стратегически проекти, тъй че ние няма да сме единствените, което евентуално е в наша изгода “, сподели Симеон Караколев.

На 21 декември е последното за тази година съвещание на тематичната работна група, на което фермерите ще разискват една от най-спорните  тематики, свързани с таваните на дотациите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР