България ще опита да продава боеприпаси на Украйна директно, а

...
България ще опита да продава боеприпаси на Украйна директно, а
Коментари Харесай

Обрат с военната помощ за Украйна. Голяма новина от Тагарев

България ще опита да продава муниции на Украйна непосредствено, а не посредством медиатори, както се правеше до момента, сподели министърът на защитата Тодор Тагарев, който показа екипа си и целите в своята работа.

Поради наложената политика в предни кабинети, това се правеше полутайно, което изискваше да има медиатори. Ще се постараем да работим непосредствено, що се отнася до поръчки от Украйна, разяснява Тагарев, които показа екипа и програмата си.
-->
Вчера от Министерския съвет оповестиха, че е утвърден нов пакет военна помощ за Украйна в осъществяване на решението на Народното събрание.

За това, което даваме на Украйна към този момент има решение на Министерски съвет, само че описът е конфиденциален, сподели Тагарев. Той въпреки всичко осведоми, че в това, което даваме, няма авиация и тежка бронетанкова техника.

Приоритет е създаване и развиване на боеспособна войска. Вторият приоритет са грижа за хората - да можем да ги намерим и задържим, да има заслужен преход към последваща кариера, сподели Тагарев.

Приоритет е и създаване на национална резистентност на въоръжените сили, с цел да можем да действаме в спешна конюнктура, както превъоръжаването на армията, подготовка за посрещане в точния момент на новите F 16, реализация на основни отбранителни планове, механизми за задържане качествените хора на работа, методът на работа с запаса.

Защото това е методът ние трайно да подсигуряваме непоклатимост в района и по-добра среда за сигурност, и да не ни се постанова да заделяме доста повече пари, от тези, за които имаме единодушие на политическите сили ", сподели военният министър.

Като законодателни ограничения, за които МО ще работи, са:

поетапно увеличение на разноските за защита до най-малко 2%, което би трябвало да се случи идната година

внасяне на програмата за предпочитани капиталови разноски

основаване на условия, че да има постоянна рамка за обмисляне на плановете.

Тагарев показа екипа си: Зам.-министър на защитата Атанас Запрянов ще дава отговор по въпросите на отбранителната политика. Това включва двустранни външнополитически връзки, работата и взаимоотношението със съдружниците от НАТО и Европейски Съюз, както и въпроси с политиката по създаване на отбранителни качества.

В екипа на министъра на защитата са още зам.-министърът на защитата Станимир Георгиев, началникът на политическия кабинет доктор Добромир Тотев. Новият член на екипа е доктор Мустафа Емин, който ще бъде назначен като консултант, а когато приключи Военна академия, ще стане парламентарен секретар и ще работи с комисията по защита и други комисии. Лора Кендова ще дава отговор по връзките с обществеността.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР