България ще дари оръжие на Украйна. Това решение одобриха по

...
България ще дари оръжие на Украйна. Това решение одобриха по
Коментари Харесай

Решено на първи етап: България ще дари оръжие на Украйна

България ще подари оръжие на Украйна. Това решение утвърдиха по принцип депутатите от парламентарните комисии по защита и по външна политика.

С огромно болшинство те одобриха плановете на ГЕРБ и „ Демократична България “, които оферират страната ни да даде военна помощ на Киев. Очаквано против тях се оповестиха от Българска социалистическа партия и " Възраждане ". 

" Изпращането на оръжие на Украйна изрично ни трансформира, въпреки и индиректно, в част от спора " , разяснява Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия. 

" Ако прокарате това незаконно решение, ще стигнем до такава степен да се въвлечем в спора. Няма никаква логичност и здрав разсъдък в това " , поддържа го и Ангел Георгиев от " Възраждане ".

Срещу техните причини се оповестиха от " Демократична България " и ГЕРБ. 

" Това, че ще бъдем въвлечени във война, е изрично погрешна опорка и хибридка. То би означавало, че всички демокрации, целият цивилизован свят, който досега неведнъж дава помощ на Украйна, е във война. Тук няма по какъв начин да не заемеш страна. Имаш доста ясни две страни – агресор и атакуван. Имаш цивилно население, чиято инфраструктура, население и стопанска система се унищожават. Това решение не просто не е преждевременно, то е доста закъсняло " , отговори Екатерина Захариева от ГЕРБ.

При гласуването на двата плана едвам четирима бяха срещу. Останалите депутати от двете комисии ги поддържаха. Предстои двата съвсем идентични плана да бъдат обединени и гласувани в парламентарните комисии. Очаква се това да стане още довечера. 

След това общият план ще влезе за гласоподаване в пленарната зала. В програмата на депутатите за тази седмица окончателното му гласоподаване е планувано за първа точка в четвъртък.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР