Поръчките на Боинг (Boeing) през април са се сринали, като

...
Поръчките на Боинг (Boeing) през април са се сринали, като
Коментари Харесай

Boeing в криза: отменени продажби на 33 самолета, само 7 нови поръчки

Поръчките на " Боинг " (Boeing) през април са се сринали, като броят им е бил надминат от анулирани продажби, което е следващ знак за рецесията, обхванала закъсалия самолетостроител, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Боинг " разгласи през днешния ден, че е получил поръчки за седем самолета предишния месец, което е извънредно дребен брой и не е задоволителен, с цел да компенсира анулираните продажби на 33 самолета, 20 от които са свързани със закриването на " Линкс еър " (Lynx Air), канадска нискотарифна компания, спряла да лети в края на февруари. 

Както се очакваше, доставките на нови огромни самолети " Боинг " през април също са били слаби - едвам 24, което сложи американския самолетостроител зад европейския му съперник " Еърбъс " (Airbus). 

Припомняме, че самолетостроителната компания има и " систематични проблеми с контрола на качеството ". На 29 февруари Федералната организация за гражданско въздухоплаване на Съединени американски щати й даде 90 дни да създаде проект за коригирането им.

" Боинг " е под непоколебим надзор, откакто панел на вратата за спешния излаз изхвърча по време на политане на аероплан от модела 737 Макс 9 (737 MAX 9). Предварителната инспекция откри, че липсват болтове. 

Още в края на предходната година от мериканската самолетостроителна корпорация заяви за разхлабени болтове, които са част от системата за ръководство на щурвала на нейния пътнически аероплан " 737 МАКС " (737 MAX), и предложи самолетните компании, които оперират с него, да извършат инспекции на по-новите си самолети от модела.

Международен оператор пък откри болт с изчезнала гайка, до момента в който извършваше рутинна поддръжка на механизъм, обвързван с ръководството на руля на самолета.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР