България се управлява от опасен лъжец. Лъжец, който не дава

...
България се управлява от опасен лъжец. Лъжец, който не дава
Коментари Харесай

Костадинов: България се управлява от опасен лъжец, който всячески се стреми да защити интересите на господарите си от САЩ

" България се ръководи от рисков измамник. Лъжец, който не дава и пукната пара за българите, само че по всякакъв начин се стреми да отбрани ползите на господарите си от Съединени американски щати. Лъжец, защитаващ Украйна, само че не и България ". Това написа във фейсбук профила си водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов във връзка проблема с българските моряци, блокирани край Мариупол. По думите му министър председателят Кирил Петков е написал известие в 6 фрази и във всяко едно от тях по една неистина.

Ето и целия текст на обявата:

От 24 февруари украинците държат българския транспортен съд " Царевна " като пленник в пристанището на Мариупол. Само 3 дни след началото на войната уведомихме Министерство на външните работи за проблема, персонално беше осведомена и министърката Генчовска. Не последва реакция. Още 3 дни по-късно персонално аз срещнах и министър-председателя Петков със случая. Не последва реакция. Принудихме се да четем декларация от парламентарната естрада още няколко дни по-късно. Не последва реакция.

Вчера от дамите на моряците ни разбрах, че корабът е бил обстрелван, а те самите се крият от седмици в машинното поделение, не са излизали на открито от седмици и храната им към този момент е на изчерпване. Ето за какво през днешния ден дадохме конференция, на която дамите споделиха какво се случва и обясниха по какъв начин украинците държат българския транспортен съд като жив щит. Казаха също и че руснаците ги пускат, само че украинската страна не позволява напускането на кораба.

След тази конференция, на която моите съгражданки едвам сдържаха сълзите си, Кирил Петков написа следното:

" Недопустимо е да се прави политически ПР на гърба на хора в неволя. От седмици българското държавно управление е в непрестанен контакт с двата кораба в Украйна и техните екипажи. Екипажите имат храна и сега за тях е най-безопасно да останат, където са. Лично разговарях с капитана на кораба в Черноморск. Ако съветската страна даде наследник кулоар, този транспортен съд може евентуално да бъде изведен с украински конвой. Съществува обаче действителна заплаха да бъде изумен от морска мина. "

6 фрази и във всяко едно от тях по една неистина:

1. Жените на моряците не си вършат пиар, а плачат за мъжете си.

2. Българското държавно управление до момента нито един път не е влезнало в контакт с караба ни в Мариупол.

3. Храната на екипажа свършва.

4. Петков приказва за Черноморск, където няма военни дейности, а ние приказваме за Мариупол, в който войната не стопира от месец.

5. Руската страна дава кулоар, украинците не дават.

6. Опасност има, само че от украинските мини.

България се ръководи от рисков измамник. Лъжец, който не дава и пукната пара за българите, само че по всякакъв начин се стреми да отбрани ползите на господарите си от Съединени американски щати. Лъжец, защитаващ Украйна, само че не и България. Впрочем на кораба има и 3 украинци - може би това би предиздвикало Петков повече да се загрижи за българския екипаж.

Кириле, просто стой да лъжеш и си подай оставката. Отърви себе си, отърви ни и нас от себе си!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР