България се топи“, това заяви за БНР социологът Димитър Ганев

...
България се топи“, това заяви за БНР социологът Димитър Ганев
Коментари Харесай

Какво става с българина? Тежка прогноза на социолог

„ България се топи “, това съобщи за БНР социологът Димитър Ганев от организация „ Тренд “. Проведено неотдавна социологическо проучване на организацията сочи, че за близо 91% от българите ниските приходи са извънредно сериозен проблем. “Това евентуално е и измежду главните аргументи за емиграцията и приключването на мозъци от България “, счита Димитър Ганев.

България е намаляла с към милион и половина души през последните 10 години, сочат данни на Националния статистически институт (НСИ) от последното броене на популацията у нас в края на 2021 година Ако трендовете за смъртност, раждаемост и емиграция се запазят, то упованията са през 2030 година, популацията ни да е малко над 6 и половина милиона души, сигнализират специалисти.

В България битува бездънен скептицизъм за бъдещето на страната и немалка част от причините се свързват точно с демографската рецесия, счита Ганев. Социологът акцентира, че участниците в допитванията на организацията му, постоянно декларират че “България умира “, „ България няма да я бъде “.

„ Демографската рецесия е част от аргументите за този надълбоко затвърден скептицизъм в страната. Защото, знаете ли, в случай че виждате от ден на ден младежи, които се раждат, които навлизат на пазара на труда и че се основават нови и нови неща, тогава евентуално този скептицизъм нямаше да е толкоз мощен. От своя страна скептицизмът също въздейства на демографските процеси у нас. Това значи, че сме в серпантина, което сигурно не е добра вест ”, заключи Димитър Ганев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР