България се справя отлично с рециклирането на елетронните отпадъци в

...
България се справя отлично с рециклирането на елетронните отпадъци в
Коментари Харесай

Е-отпадъците в България се рециклират успешно

България се оправя чудесно с преработването на елетронните боклуци спрямо други страни от Европейския съюз.

79% от ненужните електронни устройства се рециклират у нас, което е много над заложената цел от 65%. Естония също е над условията от Европейски Съюз с 82%.

С най-ниски равнища на преправка на отпадъците е Малта с 12%, а Полша, Австрия и Унгария са близо да стигнат задачата.

За 2019г. са регистрирани 12 мегатона е-отпадък. Суровините, които са на сметището като част от изхвърлената техника, са на стойност 12,9 милиарда $. България е генерирала общо 82 килотона, или 11,7 кг на глава от популацията. 54,5 килотана са били регистрирани като събрани разделно и рециклирани през 2017г., по данни на „ Евростат “.

През 2019г. беше подложен международен антирекорд с 53,6 млн. метрични тона телефони, компютри и други електронни устройства, попаднали на сметището, съгласно отчет на Глобалното статистическо партньорство за е-отпадъци. За страдание размерът на електронни боклуци е с наклонност да се усилва.

В Съединени американски щати има диспути за въвеждането на закони, гарантиращи правото на потребителите сами да поправят устройствата си. Това ще задължи фирмите да разгласяват информация за продуктите си. Привържениците на предлагането считат, че това би удъжило живота на техните устройства и би било стъпка към разрешаването на казуса с възходящото количество на електронни боклуци.

Ето няколко съвета по какъв начин да помогнете за преработването на електронни устройства:
Свържете се с локалния снабдител на боклуци
Потърсете информация за локалните снабдители на боклуци и типа материали, които одобряват за преработване. Добрата вест е, че множеството компании за ръководство на отпадъците приветстват електронни устройства за преработване.

       2. Проверете дали производителят на устройството рециклира

Много хора не осъзнават, че самите производители на електронни устройства и уреди признават значимостта на преработването и по този метод разрешават на притежателите да изпращат своите устройства.

       3. Помислете да дарите своето устройство

Ако вашето устройсто към момента работи добре, само че желаете да си вземете нова версия, за какво не помислите да го подарите. Винаги е прелестно, когато знаеш, че помагаш на други хора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР